1. A füstölt csülköt éjszakára beáztatjuk, másnap megtisztítjuk és hideg vízben feltesszük főni.

2. A savanyú káposztát ízlés szerint átmossuk, majd a húslében egy órán át főzzük lassú tűzön.

3. A megfőtt csülköt kicsontozzuk és 2-3 cm-es kockákra vágjuk.

4. A csülök főzőlevéből öntsünk a káposztához, amennyi levest akarunk, tegyük bele a babérlevelet, majorannát, sózzuk és főzzük addig míg a káposzta megpuhul, ekkor karikázzuk bele a Füstlit, csavarjuk bele a citrom levét.

5. Habarjuk be a tejszínből, tejfölből, lisztből készült habarással és tegyük hozzá a felkockázott csülökhúst is és jól forraljuk ki.

6. A finomra vágott friss kaprot a legvégén szórjuk bele. Ez el is maradhat, ha valaki nem szereti a kaprot.