Tépjünk kéttenyérnyi darabokat az alufóliából, mindegyikre tegyünk 1 megmosott, kívülről vékonyan megvajazott lilakáposzta levelet. A leveleket most színes rétegekkel töltjük meg: először sonka szeletet teszünk a levélbe, azután feldarabolt friss zöldbabot, egy kanálnyi szerecsendióval kikevert tejfölt, most újabb réteg sonka következik, azután a frissen bontott zöldborsó és középre újabb kanálnyi tejföl. Az alufóliát minden oldalon felhajtva képezzünk batyukat. Előmelegített sütőben, közepes lángon süssük 45-50 percig. Tálaláskor picit nyissuk meg a batyuk tetejét, így kellemesen illatozik. Kiváló őszi étel, színes, mint körülöttünk az idei avarbálra készülődő természet, illatos és nagyon finom. A friss épp csak megpuhult zöldségek egészséges, könnyű vacsorát alkotnak. Ha tehetjük tálaljuk a szabadban, kertben, tornácon, teraszon. Tábortűz parazsában is megsüthetjük a batyukat.