1. A lisztet és a sót egy tálba szitáljuk, hozzáadjuk a vajat, és kézzel elmorzsoljuk.

2. Beleöntjük a tojássárgáját, adunk hozzá egy kevés hideg vizet (kb. 2-3 evőkanálnyit), és addig kevergetjük, amíg a tészta kezd összeállni. Végül kézzel összegyúrjuk és golyót formázunk belőle.

3. Fóliába csomagoljuk és legalább 30 percre a hűtőbe tesszük pihenni. Utána enyhén lisztes felületen kör alakúra nyújtjuk, majd egy kerek tortaformába simítjuk.

4. A tejszínt, a tojással, a lereszelt sajttal és a szerecsendióval összekeverjük.

5. A tésztába tesszük a Sága sonkaszeleteket, ráöntjük a sajtos tejszínes masszát és megszórjuk a tetejét kevés zsemlemorzsával.

6. Előmelegített 140 fokos sütőben 1 óra 20 percig sütjük.