• Versenyautó szendvics
    Amire szükség lesz:
    zsemle, Fini Mini virsli, retek, paradicsom, uborka, ketchup, majonéz, mustár,

    Így készítjük:
    Kivágunk a zsemle közepéből egy csíkot – így megvan az autó üléstere. Retekből hosszúkásan két szelet vágunk üléstámlának, amit majonézzel az autóba ragasztunk, majd ketchupot s mustárt nyomunk az autó aljába. A minivirslikbe fogpiszkálóval arcot vájunk, a lyukakba borsot teszünk – ez lesz a szem –, és az ülőhelyekre tesszük a két figurát. Uborkából szeleteket vágunk – ezekből lesz a négy kerék –, majd majonézzel az autó oldalához ragasztjuk őket.
  • „Mindent bele!"-saláta és Lányos limonádé
    Amire szükség lesz:
    – a salátához: salátakeverék (legyen benne kukorica és répa), zöldségek (például uborka, paradicsom, retek), olívabogyó, pirítós, Fini Mini sonka, minisajt
    – az öntethez: joghurt, bors, kevés olívaolaj, petrezselyemzöld, citrom

    Így készítjük:
    A sonkát és a pirítóst kockára, a sajtot csíkocskákra vágjuk, és összekeverjük a saláta többi hozzávalójával. Egy tálkába belenyomjuk a citrom levét (érdemes felvágás előtt meggörgetni, úgy könnyebben kezelhető), hozzáadjuk a többi alkotórészt. A salátát kis tányérkára szedjük, és frissen meglocsoljuk az öntettel.
  • „Nyami!" nyárs
    Amire szükség lesz:
    – két pálcika, Fini Mini virsli, különböző zöldségek (pl. uborka, paradicsom, retek), olívabogyó, sajt, pirítós
    – a mártogatóshoz: egy csomag sajtkrém vagy krémsajt, fél doboz joghurt, 1

    Így készítjük:
    A sonkát és a pirítóst kockára, a sajtot csíkocskákra vágjuk, és összekeverjük a saláta többi hozzávalójával. Egy tálkába belenyomjuk a citrom levét (érdemes felvágás előtt meggörgetni, úgy könnyebben kezelhető), hozzáadjuk a többi alkotórészt. A salátát kis tányérkára szedjük, és frissen meglocsoljuk az öntettel.
  • Töltött paradicsom
    Amire szükség lesz:
    2 paradicsom, valamint a töltelékhez: 2 szelet Fini Mini sonka, fél csomag mini mozzarella, kis olívaolaj, bazsalikom, bors

    Így készítjük:
    Levágjuk a paradicsom tetejét, kikanalazzuk a belsejét. Az összes többi hozzávalót összekeverjük, s ezt a tölteléket beletöltjük a paradicsomokra, végül pedigvisszatesszük a tetőket.
  • Vigyori virslibábok
    Amire szükség lesz:
    1 csomag Fini Mini minivirsli, 1 csomag sós, leveles tészta, 1 tojás, sajt, olívaolaj, egy tepsi

    Így készítjük:
    A leveles tésztát olyan darabkákra vágjuk, hogy a virsliket be lehessen tekergetni vele. A betekercselt minivirsliket az olajjal kikent tepsibe tesszük. Felverünk egy tojást kis sóval, és megkenegetjük a becsomagolt virsliket. Bazsalikomot és borsot szórunk rájuk, majd egy-egy csipet reszelt sajtot. Valamelyik szülőnket vagy egy nagyobb tesót kérjük meg, hogy a tepsit segítsen betenni a sütőbe. 180 fokon 0–15 perc alatt sülnek meg a bábocskák.
  • Szélvész sonkatekercs
    Amire szükség lesz:
    Fini Mini sonka, sajtkrém, 1 csomag túró, 1 kis tejföl, só, bors, reszelt sajt; a sonkatöltéshez: olló, fagyasztózacskó

    Így készítjük:
    Egy nagy tálban a sonkán kívül mindent összekeverünk. Vigyázzunk, ne legyen nagyon folyós a töltelék, mert akkor nehéz bánni vele. A kész tölteléket a zacskóba tesszük, megcsavarjuk a zacskó tetejét párszor, nehogy kijöjjön belőle a töltelék, majd ollóval levágjuk az egyik csücskét – így kész is a töltőzsák. A zacskót nyomva megtöltjük, majd feltekercseljük a sonkákat – épp, mint a palacsintát. A végét reszelt sajtba nyomkodjuk, és tálaljuk.
  • Pufók pulyka
    Amire szükség lesz (2 személy részére):
    1 mini pizzalap, kis darab sajt, 1 kaliforniai paprika, uborka, 2 szelet Fini Mini sonka, bors, bazsalikom, mini mozzarella, Fini Mini virsli, ketchup

    Így készítjük:
    Rétegenként építjük fel a pulyka egyes részeit:
    – felszeletelünk egy uborkát, körben elhelyezzük a tálon, az üres helyet zöldsalátával kitöltjük – ebből lesz a mező, amelyre rátesszük a pulykát;
    – erre ráhelyezzük a pulyka testét, a pizzalapot, az egészre ragasztónak ketchupot kenünk;
    – elkészítjük a pulykafarkat minivirslikből félkörben;
    – karmokat sajtból vágunk;
    – sonkából 2 szárnyat vágunk;
    – erre egy teljes sonka kerül, ami a feje lesz;
    – a szeme félbevágott mozzarellából készül, amelynek a közepére egy-egy szem bors kerül;
    – paprikából háromszög alakú darabot teszünk a szeme közé, ez lesz a csőre.
  • Cicaszendvics
    Amire szükség lesz:
    1 toastkenyér, 1 szelet Fini Mini sonka, sajtkrém, mozzarella a szeméhez, kis darab sajt, uborka, kaliforniai paprika

    Így készítjük:
    A kenyeret megkenjük a sajtkrémmel, és egy sonkát ráhelyezünk – ez lesz a cica feje. Paprikából háromszög alakú darabokat vágunk – ezek lesznek a fülei. Félbevágunk egy mini mozzarellát, ezekből lesznek a szemek alapjai, majd hosszúkás darabokat szelünk az uborkából – ezzel készek a szemek. Egy körszelet uborkát félbevágunk – szájnak. Majd egy kis darab sajtból elkészítjük a háromszög alakú orrát. Végül paprikából 3-3 vékony csíkot vágunk – ezek lesznek a cica bajuszkái.