BACONBE TEKERT FÜSTLI, ROQUEFORTOS- TEJSZÍNES PAPARDELLÉVEL
HOZZÁVALÓK:
- 1 csomag Füstli Klasszik 350g
- 200 g szeletelt bacon
- 1 ek. napraforgó-étolaj
- 400 g pappardelle (olasz szélesmetélt tészta)
- 150 ml főzőtejszín
- 75 g Roquefort sajt
- 2 ek. olívaolaj
- só
- frissen őrölt bors
- 1 kis csokor petrezselyemzöld
ELKÉSZÍTÉSI JAVASLAT
Tegyünk fel egy nagyobb lábasban 2 liter vizet forrni. Ha forr, sózzuk és csurgassunk bele olívaolajat – ebben főzzük ki a tésztát, kellemesen harapható állagúra.
A Füstliket tekerjük be szeletelt baconbe, majd egy serpenyőben forrósítsunk fel kevés olajat, és azon süssük pirosra a betekert Füstliket (sütőben is elkészíthetjük).
A serpenyőben maradt zsiradékra öntsük rá a tejszínt és forraljuk fel a beledarabolt Roquefort sajttal együtt. Frissen őrölt borssal ízesítsük és szórjunk bele frissen aprított petrezselyemzöldet. Forgassuk át a mártásban a frissen kifőtt tésztát, és tálaljuk a pirosra sült baconbe tekert Füstlivel.
Jó étvágyat!