BAZSALIKOMOS VIRSLISALÁTA JOGHURTOS CSILIMÁRTÁSSAL

HOZZÁVALÓK:

  • Sága Füstli Klasszik 35 dkg 
  • 1 nagy fej póréhagyma 
  • 25 dkg koktélparadicsom 
  • 1 csokor friss bazsalikomolivaolaj 
  • 10 dkg trappista sajt 
  • 4 dl joghurt fél csokor petrezselyem fehérborecet őrölt csilipaprika őrölt fehér bors só

Elkészítési idő: 20 perc

ELKÉSZÍTÉSI JAVASLAT

A virslit és a megmosott, megtisztított póréhagymát vékony karikákra szeleteljük, a koktélparadicsomot negyedeljük, a bazsalikom leveleit lecsipegetjük.

A virslit a hagymával és a paradicsommal együtt tálba tesszük, egy kevés olívaolajjal és ecettel meglocsoljuk, és az egészet óvatosan összeforgatjuk. A tetejére trappista sajtot reszelünk.

A mártáshoz a joghurtba egy kevés őrölt csilipaprikát és apróra vágott petrezselymet szórunk, összekeverjük, majd sóval, borssal fűszerezzük. A mártást egész csilipaprikával díszítjük, és a saláta mellé kínáljuk.

Később módosíthatod a beállításaidat
Cookie beállítások