BAZSALIKOMOS VIRSLISALÁTA JOGHURTOS CSILIMÁRTÁSSAL
HOZZÁVALÓK:
- 1 csomag Füstli Klasszik 350g
- 1 nagy fej póréhagyma
- 25 dkg koktélparadicsom
- 1 csokor friss bazsalikomolivaolaj
- 10 dkg trappista sajt
- 4 dl joghurt fél csokor petrezselyem fehérborecet őrölt csilipaprika őrölt fehér bors só
Elkészítési idő: 20 perc
ELKÉSZÍTÉSI JAVASLAT
A virslit és a megmosott, megtisztított póréhagymát vékony karikákra szeleteljük, a koktélparadicsomot negyedeljük, a bazsalikom leveleit lecsipegetjük.
A virslit a hagymával és a paradicsommal együtt tálba tesszük, egy kevés olívaolajjal és ecettel meglocsoljuk, és az egészet óvatosan összeforgatjuk. A tetejére trappista sajtot reszelünk.
A mártáshoz a joghurtba egy kevés őrölt csilipaprikát és apróra vágott petrezselymet szórunk, összekeverjük, majd sóval, borssal fűszerezzük. A mártást egész csilipaprikával díszítjük, és a saláta mellé kínáljuk.