CSÜLKÖS KÁPOSZTALEVES FÜSTLIVEL

HOZZÁVALÓK:

  • 350 g Füstli kisebb föstölt csülök 
  • 50 dkg savanyú káposzta 
  • 1 l húsleves (kockából is jó) 
  • 1 dl tejföl
  • 2 dl tejszín 
  • 2 kanálnyi liszt 
  • babérlveél 
  • só 
  • majoranna 
  • friss kapor 
  • citrom leve

ELKÉSZÍTÉSI JAVASLAT

A füstölt csülköt éjszakára beáztatjuk, másnap megtisztítjuk és hideg vízben feltesszük főni.

A savanyú káposztát ízlés szerint átmossuk, majd a húslében egy órán át főzzük lassú tűzön.

A megfőtt csülköt kicsontozzuk, és 2-3 cm-es kockákra vágjuk.

A csülök főzőlevéből öntsünk a káposztához, amennyi levest akarunk, tegyük bele a babérlevelet, majorannát, sózzuk és főzzük addig míg a káposzta megpuhul, ekkor karikázzuk bele a Füstlit, csavarjuk bele a citrom levét. Keverjük össze a tejszínből, tejfölből, lisztből készült habarással,. Tegyük hozzá a felkockázott csülökhúst is, és jól forraljuk össze.

A finomra vágott friss kaprot a legvégén szórjuk bele. Ez el is maradhat, ha valaki nem szereti a kaprot.

Később módosíthatod a beállításaidat
Cookie beállítások