FRANKFURTI KRÉMLEVES
HOZZÁVALÓK:
- 1 dl étolaj
- 1 fej vöröshagyma
- 1 nagy fej kelkáposzta
- 40 dkg burgonya
- só
- bors
- 2 teáskanál majoranna
- 1 l zöldségalaplé
- 300 g tejföl
- 1 csomag Füstli Klasszik 280g
ELKÉSZÍTÉSI JAVASLAT
Vöröshagymát olajon megpároljuk, sózzuk, borsozzuk. Majd a felvágott, megmosott kelkáposztát rátesszük, majorannával ízesítjük. Tovább pároljuk, majd ha a káposzta félig megpuhult, hozzátesszük a kockára vágott burgonyát és felengedjük zöldségalaplével. Ezután tejfölt adunk hozzá és leturmixoljuk.
A virslit vékony karikákra szeleteljük, kevés olajon megsütjük a karikák mindkét oldalát. Külön forrázott kelkáposzta csíkokkal és a pirított virslikarikákkal tálaljuk.