FÜSTLIZER SALÁTA
HOZZÁVALÓK:
- 30 dkg Füstlizer füst ízesítésű párizsi
- 20 dkg héjában főtt burgonya
- 3-4 db közepes csemege uborka
- 5 db póréhagyma
- 1 dl majonéz
- 1.5 dl tejföl
- só
- fél citrom leve
- őrölt fehérbors
- porcukor
- mustár
ELKÉSZÍTÉSI JAVASLAT
A majonézt, a tejfölt és a citrom levét összekeverjük a mustárral. Ízesítjük csipet sóval, fehérborssal és mustárral. A Füst ízesítésű párizsit, a burgonyát, az uborkát és a póréhagymát egyforma, kb. fél cm-es kockákra vágjuk.
A kockázott Füstlizert, valamint a zöldségeket összekeverjük az ízesített majonézzel. Kóstolás után még tovább fűszerezhetjük!
Minimum 3-4 órára érdemes hűtőbe tenni, hogy az ízek összeérjenek. Pirított barna kenyérrel fogyasszuk, úgy a legkiválóbb!