FÜST ÍZESÍTÉSŰ PÁRIZSIS PIZZA

HOZZÁVALÓK:

  • 200g Füstlizer Füst ízesítésű párizsi
  • 10 dkg sajt fél marék bazsalikom
  • 50 dkg kenyérliszt
  • só izlés szerint
  • 3 ek olivaolaj
  • 3 dl langyos víz
  • 5g instant élesztő
  • 1 ek cukor
  • 30 dkg passzírozott paradicsom
  • bors
  • 1 gerezd fokhagyma

ELKÉSZÍTÉSI JAVASLAT

A pizzatészta:
A lisztet és a sót egy nagy tálba szitáljuk, majd hozzáadjuk a többi alapanyagot, és tésztát gyúrunk. Letakarva legalább 30 percig pihentetjük. Elkészítjük a szószt.

A paradicsomos szósz:
Egy tálba öntjük az alapanyagokat, majd jól elkeverjük. (30 dkg passzírozott paradicsom, só ízlés szerint, bazsalikom ízlés szerint, bors ízlés szerint, 1 gerezd fokhagyma)

A feltétek:
A megkelt tésztát 2- vagy 3-felé vágjuk, majd lisztezett felületen a kívánt vastagságúra nyújtjuk, attól függően, hogy a vékony vagy a vastag tésztát szeretjük. Egy merőkanál segítségével megkenjük a paradicsomos szósszal a tésztát, majd megszórjuk a reszelt sajttal. Jöhet a vékony szeletekre vágott füst ízesítésű párizsi, majd 250 fokon 8-10 percig sütjük. Bazsalikomlevelekkel díszítve tálaljuk.