GYÖMBÉRES-TÖKMAGOS FÜST ÍZESÍTÉSŰ FÜSTLIZER

HOZZÁVALÓK:

  • 25 dkg liszt
  • 2 db tojás szódavíz
  • 1 csipetnyi só
  • 3 szál újhagyma
  • 1 kiskanál gyömbérpor
  • 60 dkg Füstlizer füst ízesítésű párizsi
  • olaj
  • 2 ek pirított tökmag
  • héj nélkül grámátalmamag

ELKÉSZÍTÉSI JAVASLAT

A lisztből, a tojásból és a szódavízből sűrű palacsintatésztát keverünk, majd megsózzuk. Az újhagymát felaprítjuk, és a gyömbérporral együtt a masszába keverjük. A Füstlizert ujjnyi vastag szeletekre vágjuk, és egyenként a gyömbéres palacsintatésztába mártjuk, majd forró olajban aranysárgára sütjük.

A kész Füstlizer szeleteket pirított tökmaggal meghintjük, gránátalmamaggal megszórt burgonyapürével és birsalmabefőttel kínáljuk.