GYORS KOKTÉLFALATOK FOKHAGYMÁS ÖNTETTEL
HOZZÁVALÓK:
- 24 szelet bagett
- 10 dkg vaj
- 1 db kígyóuborka
- 2 dl tejföl
- 3 evőkanál majonéz
- 2 gerezd fokhagyma
- 1 csokor újhagyma
- 1 kiskanál mustár
- só
- őrölt fehér bors
- 2 csomag Selyemsonka Pulykamellhúsból 80 g
ELKÉSZÍTÉSI JAVASLAT
A bagettszeleteket vajjal vékonyan megkenjük. Az uborkát alaposan megmossuk, és héjával együtt hosszában vékony szalagokat hasítunk belőle, majd azokat szintén hosszában elfelezzük. A sonkaszeleteket negyedrét hajtjuk, az uborkacsíkokat leporellószerűen hullámosra hajtogatjuk, és egymásra téve mindkettőt fogvájóval csinosan a vajas kenyérre tűzzük. A kész falatokat tányérra sorakoztatjuk.
Az öntethez a tejfölt a majonézzel összekeverjük. A kétféle hagymát megtisztítjuk, a zúzott fokhagymát, az apróra vágott újhagymát a tejfölös mártásba keverjük. Mustárral, sóval és borssal ízesítjük. Az újhagyma zöldjét a tetejére szórjuk.