HOT DOG – HÁZI REMOULADE-MÁRTÁSSAL, PIRÍTOTT HAGYMÁVAL
HOZZÁVALÓK:
- 4 db Bécsi virsli csirkehúsból (360g)
- 4 db hot dog kifli
- 4 ek. pirított vöröshagyma
- 2 tojássárgája
- 80 ml napraforgó-étolaj
- 1 ek. zsíros tejföl
- 1 csapott tk. mustár
- 2 ek. metélőhagyma aprítva
- 2 ek. csemegeuborka aprítva
- só
- frissen őrölt bors
ELKÉSZÍTÉSI JAVASLAT
Készítsünk házi majonézt: ehhez két tojássárgáját keverjük ki habverővel. Az olajat apránként csurgassuk hozzá és keverjük folyamatosan, amíg kemény majonézt kapunk. Dúsítsuk tejföllel, mustárral, ízesítsük sóval, frissen őrölt borssal. Keverjünk hozzá aprított metélőhagymát és csemegeuborkát.
A virslit gyöngyöző vízben főzzük meg. A hot dog kifliket hosszában vágjuk fel, és sütőben melegítsük meg.
A főtt virslit meleg kifliben tálaljuk, kanalazzunk rá a házi remoulade mártásból és szórjuk meg pirított hagymával.