A Made in
Hungary szervezésében, Magyarország legnevesebb séfjei, gasztronómiai szakemberei
és élelmiszer mérnökei kiválasztották a legjobb virslit.
Az év vége mindig a virslik
tesztjéről szól, idén sincs ez máshogy. A Made in Hungary TOP gasztronómiai
társulás, hazai és nemzetközi szinten elismert szakemberek segítségével kereste
és választotta ki az ország legjobb minőségű, juhbeles virslijét. A 10 fős
zsűrit TOP séfek, élelmiszeripari mérnökök, gasztronómiai szakemberek alkották,
akik vakteszt alapján a Sága ROYAL virslit választották a legjobbnak.
2020. november 3-án, a Made in Hungary jóvoltából megrendezésre került virsliteszten a
termékeket Illat/aroma,
szerkezet/állag, roppanósság, íz/harmónia és összbenyomás alapján
értékelte a rangos zsűri. A Made in Hungary mozgalom
létrehívói, a Bocuse d’Or Akadémia és a Dining Guide. A
hivatalos tesztelés kivételes és impozáns helyszínét a Párisi Passage.
A megmérettetésben, a kereskedelmi forgalomban országosan, széles körben elérhető, előre
csomagolt, 75%-os hústartalom fölötti, kizárólag juhbélbe töltött, sertést és/vagy
marhát változó arányban tartalmazó virslik vettek részt.
Lutz Lajos, a Párisi Passage séfje a
helyszínen készítette el a virsliket az adott gyártók, csomagoláson
feltüntetett ajánlásai alapján. A virsliket vakteszt során értékelte a 10
meghívott zsűritag – séfek,
élelmiszeripari mérnökök, gasztronómiai szakemberek – a tesztlapon található
kritériumok alapján. Az értékelés alapján 25 volt a maximum pontszám, amit egy
virsli elérhetett. A zsűritagok átlagolt pontszámai alapján a legmagasabb értéket,
18,7 pontot a
Master Good
cégcsoporthoz tartozó Sága új ROYAL virslije kapta.
Az alábbi ranglista mutatja a további helyezetteket.
A
Made in Hungary virslitesztjének eredménye alapján a Top 5 virsli 2020-ban:
1. helyezett: Sága Royal virsli
(85% sertéshús) 18,7 pont
2. helyezett: Spar Regnum
juhbeles virsli (75% sertéshús) 17,9 pont
3. helyezett: Wiesbauer Prémium
Sacher virsli (75% sertéshús, 3% marhahús) 17,6 pont
4. helyezett: Wiesbauer Prémium
Bécsi virsli (80% sertéshús, 4% marhahús) 17,5 pont
5.
helyezett: Pikok Bécsi roppanós virsli (80% sertéshús) 17,4
pont