Füstli
Baconbe tekert Füstli, roquefortos- tejszínes papardellével

Hozzávalók:

1 csomag Sága Eredeti Füstli Klasszik 200 g szeletelt bacon 1 ek. napraforgó-étolaj 400 g pappardelle (olasz szélesmetélt tészta) 150 ml főzőtejszín 75 g Roquefort sajt 2 ek. olívaolaj frissen őrölt bors 1 kis csokor petrezselyemzöld

Elkészítési javaslat

Tegyünk fel egy nagyobb lábasban 2 liter vizet forrni. Ha forr, sózzuk és csurgassunk bele olívaolajat – ebben főzzük ki a tésztát, kellemesen harapható állagúra. 
A Füstliket tekerjük be szeletelt baconbe, majd egy serpenyőben forrósítsunk fel kevés olajat, és azon süssük pirosra a betekert Füstliket (sütőben is elkészíthetjük).
A serpenyőben maradt zsiradékra öntsük rá a tejszínt és forraljuk fel a beledarabolt Roquefort sajttal együtt. Frissen őrölt borssal ízesítsük és szórjunk bele frissen aprított petrezselyemzöldet. Forgassuk át a mártásban a frissen kifőtt tésztát, és tálaljuk a pirosra sült baconbe tekert Füstlivel.

Jó étvágyat!

Feliratkozás hírlevélre



Az Adatkezelési tájékoztatót elolvastam és elfogadom.
Hozzájárulok, hogy a Sága Foods Zrt. marketing célú hírleveleket küldjön számomra.