Füstli
Bazsalikomos virslisaláta joghurtos csilimártással

Bazsalikomos virslisaláta joghurtos csilimártással

Hozzávalók:

Sága Füstli virsli 35 dkg 1 nagy fej póréhagyma 25 dkg koktélparadicsom 1 csokor friss bazsalikom olivaolaj 10 dkg trappista sajt 4 dl joghurt fél csokor petrezselyem fehérborecet őrölt csilipaprika őrölt fehér bors

Elkészítési javaslat

A virslit és a megmosott, megtisztított póréhagymát vékony karikákra szeleteljük, a koktélparadicsomot negyedeljük, a bazsalikom leveleit lecsipegetjük. 

A virslit a hagymával és a paradicsommal együtt tálba tesszük, egy kevés olívaolajjal és ecettel meglocsoljuk, és az egészet óvatosan összeforgatjuk. A tetejére trappista sajtot reszelünk.

A mártáshoz a joghurtba egy kevés őrölt csilipaprikát és apróra vágott petrezselymet szórunk, összekeverjük, majd sóval, borssal fűszerezzük. A mártást egész csilipaprikával díszítjük, és a saláta mellé kínáljuk. 

[Elkészítési idő: 20 perc]

Feliratkozás hírlevélre



Az Adatkezelési tájékoztatót elolvastam és elfogadom.
Hozzájárulok, hogy a Sága Foods Zrt. marketing célú hírleveleket küldjön számomra.