Hozzávalók:
350 g Füstli
kisebb föstölt csülök
50 dkg savanyú káposzta
1 l húsleves (kockából is jó)
1 dl tejföl
2 dl tejszín
2 kanálnyi liszt
babérlveél
só
majoranna
friss kapor
citrom leve
Elkészítési javaslat
A füstölt csülköt éjszakára beáztatjuk, másnap megtisztítjuk és hideg vízben feltesszük főni.
A savanyú káposztát ízlés szerint átmossuk, majd a húslében egy órán át főzzük lassú tűzön.
A megfőtt csülköt kicsontozzuk, és 2-3 cm-es kockákra vágjuk.
A csülök főzőlevéből öntsünk a káposztához, amennyi levest akarunk, tegyük bele a babérlevelet, majorannát, sózzuk és főzzük addig míg a káposzta megpuhul, ekkor karikázzuk bele a Füstlit, csavarjuk bele a citrom levét. Keverjük össze a tejszínből, tejfölből, lisztből készült habarással,. Tegyük hozzá a felkockázott csülökhúst is, és jól forraljuk össze.
A finomra vágott friss kaprot a legvégén szórjuk bele. Ez el is maradhat, ha valaki nem szereti a kaprot.