Füstlizer
Füstölt pulykapárizsis pizza

Hozzávalók:

200g Füstlizer pulykapárizsi 10 dkg sajt fél marék bazsalikom 50 dkg kenyérliszt só izlés szerint 3 ek olivaolaj 3 dl langyos víz 5g instant élesztő 1 ek cukor 30 dkg passzírozott paradicsom bors 1 gerezd fokhagyma

Elkészítési javaslat

A pizzatészta: 
A lisztet és a sót egy nagy tálba szitáljuk, majd hozzáadjuk a többi alapanyagot, és tésztát gyúrunk. Letakarva legalább 30 percig pihentetjük. Elkészítjük a szószt.

A paradicsomos szósz: 
Egy tálba öntjük az alapanyagokat, majd jól elkeverjük.  (30 dkg passzírozott paradicsom, só ízlés szerint,  bazsalikom ízlés szerint, bors ízlés szerint, 1 gerezd fokhagyma)

A feltétek:
A megkelt tésztát 2- vagy 3-felé vágjuk, majd lisztezett felületen a kívánt vastagságúra nyújtjuk, attól függően, hogy a vékony vagy a vastag tésztát szeretjük. Egy merőkanál segítségével megkenjük a paradicsomos szósszal a tésztát, majd megszórjuk a reszelt sajttal. Jöhet a vékony szeletekre vágott füstölt pulykapárizsi, majd 250 fokon 8-10 percig sütjük. Bazsalikomlevelekkel díszítve tálaljuk.

Feliratkozás hírlevélre



Az Adatkezelési tájékoztatót elolvastam és elfogadom.
Hozzájárulok, hogy a Sága Foods Zrt. marketing célú hírleveleket küldjön számomra.