Hozzávalók:
200g Füstlizer pulykapárizsi
10 dkg sajt
fél marék bazsalikom
50 dkg kenyérliszt
só izlés szerint
3 ek olivaolaj
3 dl langyos víz
5g instant élesztő
1 ek cukor
30 dkg passzírozott paradicsom
bors
1 gerezd fokhagyma
Elkészítési javaslat
A pizzatészta:
A lisztet és a sót egy nagy tálba szitáljuk, majd hozzáadjuk a többi alapanyagot, és tésztát gyúrunk. Letakarva legalább 30 percig pihentetjük. Elkészítjük a szószt.
A paradicsomos szósz:
Egy tálba öntjük az alapanyagokat, majd jól elkeverjük. (30 dkg passzírozott paradicsom, só ízlés szerint, bazsalikom ízlés szerint, bors ízlés szerint, 1 gerezd fokhagyma)
A feltétek:
A megkelt tésztát 2- vagy 3-felé vágjuk, majd lisztezett felületen a kívánt vastagságúra nyújtjuk, attól függően, hogy a vékony vagy a vastag tésztát szeretjük. Egy merőkanál segítségével megkenjük a paradicsomos szósszal a tésztát, majd megszórjuk a reszelt sajttal. Jöhet a vékony szeletekre vágott füstölt pulykapárizsi, majd 250 fokon 8-10 percig sütjük. Bazsalikomlevelekkel díszítve tálaljuk.