Hozzávalók:
1 csomag Sága Mini Kijev
olaj a kisütéshez
200 g arborio rizs (rizottó rizs)
600 ml zöldségalaplé
1 kis fej vöröshagyma
30 ml olívaolaj
120 ml száraz fehérbor
1 nagy csokor petrezselyemzöld
40 g vaj
Elkészítési javaslat
A rizottó készítéséhez válasszunk egy magas falú, szélesebb serpenyőt. Olívaolajon futtassuk meg az aprított vöröshagymát, erre szórjuk a rizottó rizst. Fehéredésig pirítsuk. Ekkor öntsük fel fehérborral és közepesen alacsony lángon kezdjük el főzni. Aprítsuk hozzá a petrezselyemzöld szárrészét. A zöldségalaplevet folyamatosan adagoljuk a rizottóhoz merőkanalanként, állandó óvatos kevergetés mellett főzzük, amíg a rizsszemek kellemesen megpuhulnak, de még haraphatóak. Ha már elég puha, keverjük hozzá a felaprított petrezselyemzöld-levelet és adjuk hozzá a vajat – ettől kellemesen krémes lesz.
Amikor a rizottónk már majdnem elkészült, forrósítsunk fel olajat, és abban süssük aranybarnára, készre a Mini Kijev golyókat.
Tálaljuk frissen!
Elkészítési idő: 40 perc