Fagyasztott termékek
Mini Kijev petrezselymes rizottóval

Hozzávalók:

1 csomag Sága Mini Kijev olaj a kisütéshez 200 g arborio rizs (rizottó rizs) 600 ml zöldségalaplé 1 kis fej vöröshagyma 30 ml olívaolaj 120 ml száraz fehérbor 1 nagy csokor petrezselyemzöld 40 g vaj

Elkészítési javaslat

A rizottó készítéséhez válasszunk egy magas falú, szélesebb serpenyőt. Olívaolajon futtassuk meg az aprított vöröshagymát, erre szórjuk a rizottó rizst. Fehéredésig pirítsuk. Ekkor öntsük fel fehérborral és közepesen alacsony lángon kezdjük el főzni. Aprítsuk hozzá a petrezselyemzöld szárrészét. A zöldségalaplevet folyamatosan adagoljuk a rizottóhoz merőkanalanként, állandó óvatos kevergetés mellett főzzük, amíg a rizsszemek kellemesen megpuhulnak, de még haraphatóak. Ha már elég puha, keverjük hozzá a felaprított petrezselyemzöld-levelet és adjuk hozzá a vajat – ettől kellemesen krémes lesz.

Amikor a rizottónk már majdnem elkészült, forrósítsunk fel olajat, és abban süssük aranybarnára, készre a Mini Kijev golyókat. 

Tálaljuk frissen!

Elkészítési idő: 40 perc

Feliratkozás hírlevélre



Az Adatkezelési tájékoztatót elolvastam és elfogadom.
Hozzájárulok, hogy a Sága Foods Zrt. marketing célú hírleveleket küldjön számomra.