Füstli
Sajtos bundában sütött Füstli csípős szószban

Sajtos bundában sütött Füstli csípős szószban

Hozzávalók:

2x350 g Füstli 5 dkg pannónia sajt 5 dkg trappista sajt 5 dkg füstölt sajt 2 db tojás 6-8 dkg liszt 1 dl tej olaj a kisütéshez Erős Pista fokhagyma cukor étkezési keményítő

Elkészítési javaslat

A lereszelt sajtokból, a tojásból, a lisztből és a tejből sűrű masszát keverünk.

A virsliket belisztezzük, majd a masszába mártjuk – nem baj, ha jó vastagon marad rajta –, és bő forró olajban hirtelen kisütjük, majd papíron lecsepegtetjük a felesleges olajat.

A szószhoz a zúzott fokhagymát kevés olajon megfuttatjuk, hozzáadjuk a cukrot és az Erős Pistát, majd felöntjük 1 1/2 dl vízzel. Miután felforrt, ízesítjük ecettel, és besűrítjük kevés hideg vízben kikevert keményítővel.

A mártást érdemes előre elkészíteni, és hidegen kínálni a frissen kisült virslikhez.

Feliratkozás hírlevélre



Az Adatkezelési tájékoztatót elolvastam és elfogadom.
Hozzájárulok, hogy a Sága Foods Zrt. marketing célú hírleveleket küldjön számomra.