Hozzávalók:
1 csomag leveles tészta
½ csomag Sága Eredeti Füstli Klasszik
200 g zöldborsó
1 csokor újhagyma
2 ek. étolaj
só
frissen őrölt bors
150 ml főzőtejszín
2 egész tojás
100 g reszelt sajt
Elkészítési javaslat
A leveles tésztával béleljük ki a piteformákat és 170 fokra előmelegített sütőben süssük elő a tésztát 8-10 percig.
A Füstlit karikázzuk fel, majd egy serpenyőben kevés felhevített olajon futtassuk meg. Szórjuk hozzá a felkarikázott újhagymát, valamint a zöldborsót is, sózzuk, borsozzuk ízlés szerint, és pirítsuk össze.
A tojásokat lazán verjük fel, majd öntsük hozzá a tejszínt és reszeljük bele a sajtot.
Kanalazzuk az elősütött pitealapokra a megpirított tölteléket, majd öntsük fel a tejszínes-tojásos-sajtos keverékkel. Toljuk vissza a sütőbe és süssük aranybarnára, készre kb. 20-25 perc alatt.
Langyosan fogyasszuk.
Elkészítési idő: 40 perc