Royal
Selyemsonkás-sajtos tortácska

Selyemsonkás-sajtos tortácska

Hozzávalók:

200 g Royal Selyemsonka 2 dl tejszín 3 db tojás sárgája 5 dkg Pannónia sajt szerecsendió zsemlemorzsa 20 dkg liszt csipet só 15 dkg vaj 1 db tojás sárgája

Elkészítési javaslat

A lisztet és a sót egy tálba szitáljuk, hozzáadjuk a vajat, és kézzel elmorzsoljuk. Beleöntjük a tojássárgáját, adunk hozzá egy kevés hideg vizet (kb. 2-3 evőkanálnyit), és addig kevergetjük, amíg a tészta kezd összeállni. Végül kézzel összegyúrjuk, és golyót formázunk belőle.

Fóliába csomagoljuk és legalább 30 percre a hűtőbe tesszük pihenni. Utána enyhén lisztes felületen kör alakúra nyújtjuk, majd egy kerek tortaformába simítjuk.

A tejszínt, a tojással, a lereszelt sajttal és a szerecsendióval összekeverjük.

A tésztába tesszük a Royal Selyemsonka sonkaszeleteket, ráöntjük a sajtos tejszínes masszát, és megszórjuk a tetejét kevés zsemlemorzsával.

Előmelegített 140 fokos sütőben 1 óra 20 percig sütjük.

Feliratkozás hírlevélre



Az Adatkezelési tájékoztatót elolvastam és elfogadom.
Hozzájárulok, hogy a Sága Foods Zrt. marketing célú hírleveleket küldjön számomra.