Szárnyashús fogyasztás előnyei

A legutóbbi hazai táplálkozási szokásokat felmérő vizsgálat során kiderült, hogy a magyar lakosság a gabonafélék után, az elfogyasztott húsokból és húskészítményekből fedezi energia-bevitelének nagy részét.

A húsok különböző arányban tartalmaznak fehérjét és zsírt, a hús típusától függően. A hús teljes értékű és jó biológiai hasznosulású fehérjeforrás, azonban zsiradékokból főként – kedvezőtlen élettani hatású – telített zsírsavakat tartalmaz.

Mivel a magyar lakosság az ajánlottnál több telített zsírsavat és kalóriát fogyaszt, ezért javasolt elsősorban zsírszegény húsokat (pl. sovány baromfihúst) enni. 

szárnyas húsok alacsonyabb zsírtartalmuknak köszönhetően könnyebben emészthetőekvalamint segítik a testtömeg gyarapodás elkerülésétEmellett a húsokra jellemző egyéb értékes tápanyagok is megtalálhatóak bennük, mint például az esszenciális aminosavak, a B6 és B12 vitamin, a cink, valamint a vas