A Sága fejlődésének főbb mérföldkövei

1917–1925

A kezdetek


Egy magyar vállalkozó megalapította a tojáskereskedelemmel foglalkozó céget.
1925–1942

Fellendülés


1925-ben a cég kiterjesztette tevékenységét  szárnyas, illetve vad felvásárlására, feldolgozására és exportjára is, majd felépítette első hűtőházát.
1942–1948

Háborús események


A második világháború alatt a vállalat egy állami szövetkezet tagja lett és az élelmiszer-elosztó hálózat központjává vált.
1942–1989

A háború után


Az államosítás után, 1948-ban tovább folytatta tevékenységét állami felügyelet alatt. Többszöri névváltás után kapta a Sárvári Baromfifeldolgozó Vállalat elnevezést.
1989 –1992

Rendszerváltás


A magyarországi rendszerváltás kezdetekor, 1990-ben a Sárvári Baromfifeldolgozó Vállalat, illetve az osztrák székhelyű Glatter GmbH létrehozta a SáGa Szárnyas Finomságok Kft. nevű vegyes vállalatot. 1992-ben a Sárvári Baromfifeldolgozó Vállalat részvénytársasággá alakult. A részvények többségét (96,5 %) az Állami Privatizációs és Vagyonkezelő Rt. (ÁPV Rt.) birtokolta, míg a részvények kisebb része a helyi önkormányzat kezében volt.
1992 –1996

SáGa Foods


1996-ban a vegyes vállalat és a részvénytársaság SáGa Foods név alatt egyesült, majd 2003-ban (többszöri tőkeemelés és a kisebbségi részvények felvásárlása után) a Sága 100 százalékban a Bernard Matthews-csoport tulajdonába került.
1997– 2012

Átszervezés


A pulykatartással és takarmánygyártással foglalkozó ágazatot 2007-ben a Sága Foodsról leválasztották, és Pannon Pulyka név alatt létrejött egy különálló vállalkozás. A Sága Foods zártkörűen működő részvénytársaságként, míg a Pannon Pulyka korlátolt felelősségű társaságként folytatta tevékenységét. Mind a Sága Foods, mind a Pannon Pulyka 100 százalékban a Bernard Matthews-csoport tulajdona maradt.
2016

Tulajdonos váltás


2016-ban a Bernard Matthews a Boparan Holdings tulajdonába került, és ezzel a Sága Foods Zrt. Nagy-Britannia legnagyobb csirkés cégét, a 2Sisters Foodot is birtokló csoport részévé vált. A Boparan Holdings a Bernard Matthews megszerzésével a brit pulykapiacon is a legnagyobb szereplővé vált.

2018

Napjainkban


A Sága ma a magyar húskészítménypiac egyik meghatározó szereplője, Sága, Fini Mini és Falni Jó! márkáink kimagaslóan ismertek és kedveltek fogyasztóink körében. 

A korszerű táplálkozási és technológiai irányelveknek megfelelő termékpalettánkban megtalálhatók a virsli, sonka, párizsi, felvágott, aszpikos és mélyhűtött panírozott kényelmi termékek, melyeket a hazai és export piacokon egyaránt értékesítünk. 

Törekszünk arra, hogy új termékeinkkel piaci réseket fedjünk le, vagy innovatív stratégiánknak köszönhetően akár igényt teremtsünk újszerű termékötleteinkkel. Cégünk fő célkitűzései, stratégiája nem változott: a magyar húskészítménypiacon továbbra is vezető szerepet kívánunk betölteni, magas minőségű, innovatív termékekkel, márkanevünk erősítésével, a fogyasztói igények széles körű kiszolgálásával. Elkötelezettek maradunk a húskészítmények minőségének általános javítása és a fogyasztók korrekt tájékoztatása mellett. 

Számunkra a márkaépítés alapkövét jelenti az innováció, hiszen így vagyunk képesek a fogyasztói igények maximális kielégítésére, új ötletek megvalósítására.

Feliratkozás hírlevélreAz Adatkezelési tájékoztatót elolvastam és elfogadom.
Hozzájárulok, hogy a Sága Foods Zrt. marketing célú hírleveleket küldjön számomra.