KALAPOS TÖLTÖTT PARADICSOM
HOZZÁVALÓK:
- 4 db nagy paradicsom a szárával együtt
- 4 db alma
- 1 csokor retek
- 15 dkg Füstlizer füst ízesítésű párizsi
- fél fej jégsaláta
- 2 dl tejföl
- 1 kiskanál mustár
- 1 db citrom (csak a leve)
- só
- őrölt fehér bors
ELKÉSZÍTÉSI JAVASLAT
A paradicsomokat alaposan megmossuk, és a tetejüket lemetsszük úgy, hogy a száruk rajta maradjon.
A zöldség belsejét karalábévájóval kikaparjuk. A töltelékhez a megmosott almát és retket, a Füst ízesítésű Füstlizert és a salátát gyufaszálnyi csíkokra vágjuk.
A tejfölt a mustárral és a felaprított hozzávalókkal összekeverjük, citromlével meglocsoljuk, sóval, borssal ízesítjük.
A Füstlizeres keveréket a paradicsomokba töltjük, és a levágott kalapokat a tetejükre illesztjük.