KALAPOS TÖLTÖTT PARADICSOM

HOZZÁVALÓK:

  • 4 db nagy paradicsom a szárával együtt
  • 4 db alma
  • 1 csokor retek
  • 15 dkg Füstlizer füst ízesítésű párizsi
  • fél fej jégsaláta
  • 2 dl tejföl
  • 1 kiskanál mustár
  • 1 db citrom (csak a leve)
  • őrölt fehér bors

ELKÉSZÍTÉSI JAVASLAT

A paradicsomokat alaposan megmossuk, és a tetejüket lemetsszük úgy, hogy a száruk rajta maradjon.

A zöldség belsejét karalábévájóval kikaparjuk. A töltelékhez a megmosott almát és retket, a Füst ízesítésű Füstlizert és a salátát gyufaszálnyi csíkokra vágjuk.

A tejfölt a mustárral és a felaprított hozzávalókkal összekeverjük, citromlével meglocsoljuk, sóval, borssal ízesítjük.

A Füstlizeres keveréket a paradicsomokba töltjük, és a levágott kalapokat a tetejükre illesztjük.