KRUMPLISALÁTA GAZDAGON

HOZZÁVALÓK:

  • 4 ek majonéz
  • 4 ek görög joghurt
  • 1 tk dijoni mustár
  • 5 kisebb sárga burgonya
  • 2 tojás
  • 5 salátalevél
  • fél fej lilahagyma
  • 25 dkg Füstlizer Füst ízesítésű párizsi
  • 1 ek aprított snidling
  • ízlés szerint só és fehérbors

ELKÉSZÍTÉSI JAVASLAT

A tojásokat keményre főzzük, a burgonyát héjával együtt szintén megfőzzük, majd amikor kihűlt, megpucoljuk.

A majonézt a joghurttal, a mustárral, a sóval és borssal kikeverjük, majd hozzáadjuk a kockára vágott tojást, burgonyát, lilahagymát, párizsit, a felaprított salátalevelet és snidlinget. Alaposan összeforgatjuk, és már tálaljuk is.

Ízlés szerint kínálhatunk hozzá friss zöldségeket, pirítóst, abonettet.