Mentes-M díjat nyert a Sága

Mentes evolúció a húskészítményeknél

A Sága Foods E-szám mentes Füstli Naturalja Mentes-M díjat nyert az idén második alkalommal megrendezett versenyen, amelyen 114 termék mérette meg magát. A sárvári cég újdonsága már kapható a boltokban.

A mentes termékek iránti növekvő vásárlói igényeket látva második alkalommal hirdették meg az idén a Mentes-M díjat. Az elismerést csak olyan termékek kaphatják meg, amelyek a 14 fő allergén közül legalább egytől és/vagy ételintoleranciát okozó anyagoktól igazoltan mentesek. A díjakról szakemberekből álló zsűri döntött, amelynek tagjai elé csakis a laboratóriumban vizsgált és a kémiai összetevők alapján megfelelő minőségű termékek kerülhettek. A pályázati anyaghoz mindenkinek gyártmánylapot is csatolnia kellett, hogy kérdéses esetekben a szakbírák támpontot kaphassanak a döntésükhöz.

A csütörtökön tartott díjátadó ünnepségen a Sága Foods Zrt. marketing vezetője, Király Zoltánné és Kiss Ildikó termékfejlesztési vezető vette át az M-Mentes díjat, amelyet Húsimádó főkategória virsli alkategóriájában a napokban a boltokba került újdonságával, az E-szám mentes Füstli Naturaljával nyert el a sárvári cég. A Füstli Natural lett az első olyan E-szám mentes virsli, amely ebben az elismerésben részesült.

A feldolgozott húskészítmények gyártása során az élelmiszer-adalékanyagok, vagy a vásárlók által ismertebb nevükön az E-számok felhasználása szinte kikerülhetetlen volt – egészen mostanáig.

A szárnyashúsból készült késztermékek meghatározó hazai gyártója, a Sága Foods az elmúlt években egyre több allergénanyagtól tette mentessé sárvári üzemét és termékeit, fejlesztései során minél kevesebb élelmiszer-adalékanyag felhasználására törekszik. Ennek a folyamatnak eddigi legjelentősebb eredményeként 2019 őszén forgalomba került a Sága új, E-szám mentes Füstlije.

Az új E-szám mentes Füstli két változatban kapható: Füstli Natural bükkfán füstölt és Füstli Natural bükkfán füstölt, krémes Gouda sajttal.  Az adalékanyagmentességen túl ez a két új termék szója- és gluténmentes is, a sajt nélkül készült termék ezenfelül laktózmentes. Mindezen mentességek mellett a termék legfőbb előnye az, hogy az ízben sem kell kompromisszumot kötnie a vásárlóknak, hiszen a két Füstli Natural minden jellemzőjében felveszi a versenyt a többi virslivel.

– Bízunk abban, hogy ezek az új fejlesztéseink találkoznak a fogyasztók igényeivel, ezáltal kijelölve a Sága fő termékfejlesztési irányát az elkövetkező időszakra – mondta Muzsek András, a Sága vezérigazgatója, aki szerint a Ságára mindig is jellemző volt, hogy új termékeivel, innovációival a piac előtt jár.