MINI KIJEV PETREZSELYMES RIZOTTÓVAL
HOZZÁVALÓK:
- 1 csomag Mini Kijev
- olaj a kisütéshez
- 200 g arborio rizs (rizottó rizs)
- 600 ml zöldségalaplé
- 1 kis fej vöröshagyma
- 30 ml olívaolaj
- 120 ml száraz fehérbor
- 1 nagy csokor petrezselyemzöld
- 40 g vaj
ELKÉSZÍTÉSI JAVASLAT
A rizottó készítéséhez válasszunk egy magas falú, szélesebb serpenyőt. Olívaolajon futtassuk meg az aprított vöröshagymát, erre szórjuk a rizottó rizst. Fehéredésig pirítsuk. Ekkor öntsük fel fehérborral és közepesen alacsony lángon kezdjük el főzni. Aprítsuk hozzá a petrezselyemzöld szárrészét. A zöldségalaplevet folyamatosan adagoljuk a rizottóhoz merőkanalanként, állandó óvatos kevergetés mellett főzzük, amíg a rizsszemek kellemesen megpuhulnak, de még haraphatóak. Ha már elég puha, keverjük hozzá a felaprított petrezselyemzöld-levelet és adjuk hozzá a vajat – ettől kellemesen krémes lesz.
Amikor a rizottónk már majdnem elkészült, forrósítsunk fel olajat, és abban süssük aranybarnára, készre a Mini Kijev golyókat.
Tálaljuk frissen!