MINI KIJEV PETREZSELYMES RIZOTTÓVAL

HOZZÁVALÓK:

  • 1 csomag Mini Kijev 
  • olaj a kisütéshez 
  • 200 g arborio rizs (rizottó rizs) 
  • 600 ml zöldségalaplé 
  • 1 kis fej vöröshagyma 
  • 30 ml olívaolaj 
  • 120 ml száraz fehérbor 
  • 1 nagy csokor petrezselyemzöld 
  • 40 g vaj

ELKÉSZÍTÉSI JAVASLAT

A rizottó készítéséhez válasszunk egy magas falú, szélesebb serpenyőt. Olívaolajon futtassuk meg az aprított vöröshagymát, erre szórjuk a rizottó rizst. Fehéredésig pirítsuk. Ekkor öntsük fel fehérborral és közepesen alacsony lángon kezdjük el főzni. Aprítsuk hozzá a petrezselyemzöld szárrészét. A zöldségalaplevet folyamatosan adagoljuk a rizottóhoz merőkanalanként, állandó óvatos kevergetés mellett főzzük, amíg a rizsszemek kellemesen megpuhulnak, de még haraphatóak. Ha már elég puha, keverjük hozzá a felaprított petrezselyemzöld-levelet és adjuk hozzá a vajat – ettől kellemesen krémes lesz.

Amikor a rizottónk már majdnem elkészült, forrósítsunk fel olajat, és abban süssük aranybarnára, készre a Mini Kijev golyókat.

Tálaljuk frissen!