OROSZ IHLETÉSŰ SZENDVICS- HÁZI CÉKLÁS MAJONÉZZEL

HOZZÁVALÓK:

  • 1 csomag Selyemsonka csirkemellhúsból 100g
  • 400 g szeletelt rozskenyér 
  • 2 tojássárgája 
  • 80 ml napraforgó-étolaj 
  • ½ nyers cékla finoman lereszelve 
  • só 
  • frissen őrölt bors 
  • 1 kis csokor friss kapor
  • 2 ek. kapribogyó

ELKÉSZÍTÉSI JAVASLAT

Készítsünk házi majonézt: ehhez két tojássárgáját keverjük ki habverővel. Az olajat apránként csurgassuk hozzá és keverjük folyamatosan, amíg kemény majonézt kapunk. Ízesítsük sóval, frissen őrölt borssal, majd reszeljünk hozzá egy fél megpucolt céklát (a reszelő legfinomabb fokain).

A rozskenyér szeleteket kenjük meg a céklás majonézzel. Halmozzuk rá a Selyemsonkát. Szórjuk meg frissen aprított kaporral és kapribogyóval.