Rangos elismerést nyert a Sága ROYAL virsli!

A Made in Hungary szervezésében, Magyarország legnevesebb séfjei, gasztronómiai szakemberei és élelmiszer mérnökei kiválasztották a legjobb virslit. 

Az év vége mindig a virslik tesztjéről szól, idén sincs ez máshogy. A Made in Hungary TOP gasztronómiai társulás, hazai és nemzetközi szinten elismert szakemberek segítségével kereste és választotta ki az ország legjobb minőségű, juhbeles virslijét. A 10 fős zsűrit TOP séfek, élelmiszeripari mérnökök, gasztronómiai szakemberek alkották, akik vakteszt alapján a Sága ROYAL virslit választották a legjobbnak.  

2020. november 3-án, a Made in Hungary jóvoltából megrendezésre került virsliteszten a termékeket Illat/aroma, szerkezet/állag, roppanósság, íz/harmónia és összbenyomás alapján értékelte a rangos zsűri. A Made in Hungary mozgalom létrehívói, a Bocuse d’Or Akadémia és a Dining Guide. A hivatalos tesztelés kivételes és impozáns helyszínét a Párisi Passage.

A megmérettetésben, a kereskedelmi forgalomban országosan, széles körben elérhető, előre csomagolt, 75%-os hústartalom fölötti, kizárólag juhbélbe töltött, sertést és/vagy marhát változó arányban tartalmazó virslik vettek részt. 

Lutz Lajos, a Párisi Passage séfje a helyszínen készítette el a virsliket az adott gyártók, csomagoláson feltüntetett ajánlásai alapján. A virsliket vakteszt során értékelte a 10 meghívott zsűritag – séfek, élelmiszeripari mérnökök, gasztronómiai szakemberek – a tesztlapon található kritériumok alapján. Az értékelés alapján 25 volt a maximum pontszám, amit egy virsli elérhetett. A zsűritagok átlagolt pontszámai alapján a legmagasabb értéket, 18,7 pontot a 

Master Good cégcsoporthoz tartozó Sága új ROYAL virslije kapta.

Az alábbi ranglista mutatja a további helyezetteket.

A Made in Hungary virslitesztjének eredménye alapján a Top 5 virsli 2020-ban:

  1. helyezett: Sága Royal virsli (85% sertéshús) 18,7 pont

2. helyezett: Spar Regnum juhbeles virsli (75% sertéshús) 17,9 pont

3. helyezett: Wiesbauer Prémium Sacher virsli (75% sertéshús, 3% marhahús) 17,6 pont

4. helyezett: Wiesbauer Prémium Bécsi virsli (80% sertéshús, 4% marhahús) 17,5 pont

5. helyezett: Pikok Bécsi roppanós virsli (80% sertéshús) 17,4 pont

A Made in Hungary virslitesztjének zsűrije:

Barna Ádám Bisztró 42 társtulajdonos séf – Dining Guide Az Év Séfje 2018

Erdei János Pasztell Étterem séf – Dining Guide TOP10 / Az Év Ígéretes Étterme 2020

Gyekiczki János Hungarofood tulajdonos-ügyvezető, élelmiszeripari mérnök

Hamvas Zoltán Bocuse d’Or Akadémia elnök

Pákozdi Nóra Dining Guide TOP100 főszerkesztő

Rosenstein Robert Rosenstein Vendéglő társtulajdonos

Sárközi Ákos Borkonyha/Textúra séf – Dining Guide TOP10 2020 – Michelin-csillag  

Széll Tamás Stand/Stand25 társtulajonos séf – Dining Guide Év Étterme 2020 – Michelin-csillag 

Tóth Gábor Élelmiszeripari mérnök

Lutz Lajos Párisi Passage executive-chef

2020.11.30. Budapest

Később módosíthatod a beállításaidat
Cookie beállítások