Sága finomságok rászoruló családoknak

Több százezer forint értékű Sága finomságot kaptak rászoruló családok és gyerekek Egerben egy országos kampány zárórendezvényén. A program keretében 75 ezer újszülött családjához juttatott el magyar termékeket népszerűsítő információs csomagokat a PromoBox és a MAGYAR TERMÉK Nonprofit Kft.

A programban tíz hónapon keresztül öt Magyar Termék védjegyhasználó, köztük a Sága Foods vett részt. A mindeddig egyedülálló kezdeményezés a magyar termékek népszerűsítésén túl a rászoruló családok támogatását is célul tűzte ki. Az Egerben záruló kampány eredményeképpen a PromoBox 800 ezer forint értékű, Magyar Termék védjegyes árukból álló adományt ajánlott fel az egri Markhot Ferenc Oktatókórház és Rendelőintézet szülészeti osztályának, valamint az egri Családok Átmeneti Otthonában lakó kisgyermekeknek és szüleiknek. Az átadott „Magyar Termék Csomagokban” a Sága szárnyashús-termékei mellett ásványvizek, higiéniai termékek, valamint tisztító- és tisztálkodó eszközök kaptak helyet.

– Nagyon örültünk, hogy az egri Családok Átmeneti Otthonát választották az adományozásra. Otthonunkban jelenleg 21 gyermek él családjával együtt. Számukra nagyon nagy segítség az élelmiszer és tisztaságiszer csomag. Így az ünnepek előtt a családok kiadásai sajnos megnövekednek, ezért nagy szeretettel fogadunk részükre minden adományt – mondta az egri Családok Átmeneti Otthonának vezetője, Bartókné Mihály Alíz.

– Nagyon megtisztelő, hogy ajándékozási akcióval a Markhot Ferenc Kórház kismamáira és újszülöttjeire is gondoltak. Örülünk, hogy az ajándék termékek kivétel nélkül mind kiváló minőségű hazai termékek, és hogy mi is népszerűsíthetjük őket – emelte ki Dr. Vácity József, az egri Markhot Ferenc Oktatókórház és Rendelőintézet főigazgatója.