SAJTOS-ZÖLDBORSÓS, ÚJHAGYMÁS QUICHE FÜSTLIVEL
HOZZÁVALÓK:
- 1 csomag leveles tészta
- ½ csomag Füstli Klasszik (140 g)
- 200 g zöldborsó
- 1 csokor újhagyma
- 2 ek. étolaj
- só
- frissen őrölt bors
- 150 ml főzőtejszín
- 2 egész tojás
- 100 g reszelt sajt
ELKÉSZÍTÉSI JAVASLAT
A leveles tésztával béleljük ki a piteformákat és 170 fokra előmelegített sütőben süssük elő a tésztát 8-10 percig.
A Füstlit karikázzuk fel, majd egy serpenyőben kevés felhevített olajon futtassuk meg. Szórjuk hozzá a felkarikázott újhagymát, valamint a zöldborsót is, sózzuk, borsozzuk ízlés szerint, és pirítsuk össze.
A tojásokat lazán verjük fel, majd öntsük hozzá a tejszínt és reszeljük bele a sajtot.
Kanalazzuk az elősütött pitealapokra a megpirított tölteléket, majd öntsük fel a tejszínes-tojásos-sajtos keverékkel. Toljuk vissza a sütőbe és süssük aranybarnára, készre kb. 20-25 perc alatt.
Langyosan fogyasszuk.