SAJTOS-ZÖLDBORSÓS, ÚJHAGYMÁS QUICHE FÜSTLIVEL

HOZZÁVALÓK:

  • 1 csomag leveles tészta 
  • ½ csomag Füstli Klasszik (140 g)
  • 200 g zöldborsó 
  • 1 csokor újhagyma 
  • 2 ek. étolaj 
  • só 
  • frissen őrölt bors 
  • 150 ml főzőtejszín 
  • 2 egész tojás
  • 100 g reszelt sajt

ELKÉSZÍTÉSI JAVASLAT

A leveles tésztával béleljük ki a piteformákat és 170 fokra előmelegített sütőben süssük elő a tésztát 8-10 percig.

A Füstlit karikázzuk fel, majd egy serpenyőben kevés felhevített olajon futtassuk meg. Szórjuk hozzá a felkarikázott újhagymát, valamint a zöldborsót is, sózzuk, borsozzuk ízlés szerint, és pirítsuk össze.

A tojásokat lazán verjük fel, majd öntsük hozzá a tejszínt és reszeljük bele a sajtot.

Kanalazzuk az elősütött pitealapokra a megpirított tölteléket, majd öntsük fel a tejszínes-tojásos-sajtos keverékkel. Toljuk vissza a sütőbe és süssük aranybarnára, készre kb. 20-25 perc alatt.
Langyosan fogyasszuk.