TEJSZÍNES-PARADICSOMOS PENNE SELYEMSONKÁVAL
HOZZÁVALÓK:
- 1 csomag gluténmentes penne tészta
- 2 csomag Selyemsonka Eredeti 100g
- 250 g hámozott darabolt paradicsom
- 1 kisebb fej vöröshagyma
- 2 gerezd fokhagyma
- olivaolaj
- só
- 3 szál friss bazsalikom
- 2 dl laktózmentes tejszín
- 15 dkg laktózmentes sajt
ELKÉSZÍTÉSI JAVASLAT
A gluténmentes pennét sós, forrásban lévő vízben kifőzzük, leszűrjük, és hideg vízben kissé átmossuk.
A hagymát finomra vágjuk, és kevés olívaolajon üvegesre pirítjuk, majd hozzáadjuk a zúzott fokhagymát. Ráöntjük a paradicsomot, megsózzuk, és 15 percig főzzük. Utána lassan hozzáöntjük a laktózmentes tejszínt, és ízesítjük az apróra vágott bazsalikommal.
Tálaláskor beleforgatjuk a kifőtt gluténmentes tésztát és az apróra tépkedett sonkát. Nagyon forrón, reszelt laktózmentes sajttal kínáljuk.