TEJSZÍNES-PARADICSOMOS PENNE SELYEMSONKÁVAL

HOZZÁVALÓK:

  • 1 csomag gluténmentes penne tészta 
  • 1 nagy csomag Royal Selyemsonka (200 g) 
  • 250 g hámozott darabolt paradicsom 
  • 1 kisebb fej vöröshagyma 
  • 2 gerezd fokhagyma 
  • olivaolaj 
  • só 
  • 3 szál friss bazsalikom 
  • 2 dl laktózmentes tejszín 
  • 15 dkg laktózmentes sajt

ELKÉSZÍTÉSI JAVASLAT

A gluténmentes pennét sós, forrásban lévő vízben kifőzzük, leszűrjük, és hideg vízben kissé átmossuk.

A hagymát finomra vágjuk, és kevés olívaolajon üvegesre pirítjuk, majd hozzáadjuk a zúzott fokhagymát. Ráöntjük a paradicsomot, megsózzuk, és 15 percig főzzük. Utána lassan hozzáöntjük a laktózmentes tejszínt, és ízesítjük az apróra vágott bazsalikommal.

Tálaláskor beleforgatjuk a kifőtt gluténmentes tésztát és az apróra tépkedett sonkát. Nagyon forrón, reszelt laktózmentes sajttal kínáljuk.

Később módosíthatod a beállításaidat
Cookie beállítások