UBORKA- ÉS RÉPASZALAGOKBA TEKERT FASÍRTGOLYÓ – CSÍPŐS JOGHURTOS MÁRTOGATÓSSAL
HOZZÁVALÓK:
- 1 csomag Fasírtgolyó 375g
- olaj a kisütéshez
- 1 közepes kígyóuborka
- 1 nagyobb szál répa
- 1 pohár natúr joghurt
- 1 tk. őrölt füstölt fűszerpaprika
- 3-4 csepp Tabasco szósz
- só
- frissen őrölt bors
- 1 csomag bambusznyárs
ELKÉSZÍTÉSI JAVASLAT
A fasírtgolyókat forró olajban süssük ropogósra.
A répát pucoljuk meg, az uborkát héjával együtt egy zöldséghámozó segítségével szeleteljük vékony szalagokra. Bambusznyársra húzzuk fel váltakozva a fasírtgolyókat és a zöldségszalagokat.
Készítsünk hozzá pikáns mártogatóst: natúr joghurtot keverjünk össze füstöltpaprika-porral, kevés Tabasco szósszal, ízesítsük sóval, borssal.
Kínáljuk vendégváróként!