Új vezérigazgató a Sága élén

Augusztus elsejétől új vezérigazgató irányítja a Sága Foods Zrt.-t. Muzsek András új piacokra vezetné a sárvári társaságot, és szeretne újra kiemelkedő termékinnovációkat megvalósítani a Ságánál.

Keleti Zsolt néhány hónapja jelentette be az irányú szándékát, hogy elhagyja a vállalatot, amit az igazgatótanács sajnálattal fogadott el. Eddie Power, a Sága Foods Zrt. igazgatótanácsának elnöke így nyilatkozott: “Nagyon örömmel üdvözöljük Andrást a Sága-nak ebben a rendkívül izgalmas időszakában, amely az üzlet bővítéséről szól. És ezúton szeretnék köszönetet mondani Zsoltnak a 2009-es csatlakozás óta bekövetkezett óriási hozzájárulásért, amelyet a Ságáért tett. Mindkettőjüknek sok sikert kívánok a jövőbeli kihívásokhoz!”

Muzsek András tölti be augusztustól a Sága Foods Zrt. vezérigazgatói posztját. A sárvári társaság 45 éves új vezetőjének agrármérnöki és pénzügyi-közgazdasági diplomája is van. Több mint egy évtizede cégvezetőként tevékenykedik, előbb állati takarmányipari cégeknél, majd 2015-től az Első Magyar Pékpont-rendszer Kft-nél, amely a készre sütött-gyorsfagyasztott finompékárut és kenyérféléket előállító társaság hazai piac meghatározó szereplője, több kereskedelemi lánc beszállítója. Muzsek András irányítása alatt az elmúlt három évben a Pékpont folytatta dinamikus növekedését, és 2017-ben Dunaföldváron átadta új gyárát.

Muzsek András a kinevezése kapcsán elmondta: csak olyan cég vezetését vállalja, amelynek a termékeivel, tevékenységével, munkatársi gárdájával azonosulni tud. A sárvári Sága Foods Zrt. ilyen társaság: a Sága és a Füstli a legerősebb húsipari márkák közé tartozik Magyarországon, a cég termékei kiváló minőségűek, és az elmúlt években a társaság vezetői, munkatársai bebizonyították, hogy úrrá tudnak lenni a nehézségeken, nagy átalakításokkal stabilizálták a Sága működését, miközben folyamatosan termékinnovációkat hajtottak végre.

Az új vezérigazgató szerint a megerősödött Ságánál minden adott ahhoz, hogy a társaság hagyományaira, erős márkáira és minőségi termékeire alapozva töretlen fejlődési pályára álljanak. A Sága Foods Zrt. a magyar piac legnagyobb szárnyaskésztermék-gyártójaként 2017-ben 8,8 milliárdról 9,2 milliárd forintra növelte a forgalmát. A 312 dolgozót foglalkoztató társaság adózás előtti profitja 69 millió forintot tett ki 2017-ben.

Muzsek András a cégen belül és a piacaikon is dinamizmust ígér az elkövetkezendő időszakban. Úgy látja, hogy a Sága termékminősége és -biztonsága kiemelkedő, és erre alapozva új piacokat hódíthatnak meg, valamint exporttal bővíthetik az értékesítésüket. Az új vezérigazgató újra a Füstli és a Selyemsonka sikeréhez hasonló innovációkat szeretne megvalósítani, amelyekkel nemcsak a piac előtt járnak, hanem elébe is mennek a vásárlói igényeknek.