ZÖLDSPÁRGA FITT SONKA KÖNTÖSBEN

HOZZÁVALÓK:

  • 8 szelet Sága Fitt Csirkemell sonka 
  • 8 szál friss zöldspárga 
  • 8 szál metélőhagyma 
  • 1 marék friss eper
  • 2 tk olíva olaj 
  • 1 negyed citrom facsart leve és reszelt héja 
  • só 
  • frissen őrölt bors 
  • madárbegy saláta (opcionális köret)

ELKÉSZÍTÉSI JAVASLAT

A zöldspárgát tisztítsuk meg, ehhez a végeit törjük le (ott pattan el, ahol már nem elég friss). Egy serpenyőben kevés olíva olajat melegítsünk, majd ezen futtassuk meg a spárgákat – 2-3 perc hőkezelés elegendő, amíg egy kicsit pirult lesz a felületük. Sózzuk enyhén és frissen facsarjunk rá citromlevet. Tekerjük a csirkemell sonka szeletekbe egyenként, majd egy szál metélőhagymával kössünk rá egy csinos csomót. Kínáljuk ezt az ínycsiklandó ételt frissen darabolt eperrel, amelyet keverjünk el a citrom reszelt héjával és kevés olíva olajjal, jól áll neki a frissen őrölt feketebors. Madárbegy salátával köríthetjük.

Később módosíthatod a beállításaidat
Cookie beállítások