A SÁGA FEJLŐDÉSÉNEK FŐBB MÉRFÖLDKÖVEI

1917–1925

A kezdetek

Egy magyar vállalkozó megalapította a tojáskereskedelemmel foglalkozó céget.

1925–1942

Fellendülés

1925-ben a cég kiterjesztette tevékenységét szárnyas, illetve vad felvásárlására, feldolgozására és exportjára is, majd felépítette első hűtőházát.

1942–1948

Háborús események

A második világháború alatt a vállalat egy állami szövetkezet tagja lett és az élelmiszer-elosztó hálózat központjává vált.

1942–1989

A háború után

Az államosítás után, 1948-ban tovább folytatta tevékenységét állami felügyelet alatt. Többszöri névváltás után kapta a Sárvári Baromfifeldolgozó Vállalat elnevezést.

1989 –1992

Rendszerváltás

A magyarországi rendszerváltás kezdetekor, 1990-ben a Sárvári Baromfifeldolgozó Vállalat, illetve az osztrák székhelyű Glatter GmbH létrehozta a SáGa Szárnyas Finomságok Kft. nevű vegyes vállalatot. 1992-ben a Sárvári Baromfifeldolgozó Vállalat részvénytársasággá alakult. A részvények többségét (96,5 %) az Állami Privatizációs és Vagyonkezelő Rt. (ÁPV Rt.) birtokolta, míg a részvények kisebb része a helyi önkormányzat kezében volt.

1992 –1996

SáGa Foods

1996-ban a vegyes vállalat és a részvénytársaság SáGa Foods név alatt egyesült, majd 2003-ban (többszöri tőkeemelés és a kisebbségi részvények felvásárlása után) a Sága 100 százalékban a Bernard Matthews-csoport tulajdonába került.

1989 –1992

Átszervezés

A pulykatartással és takarmánygyártással foglalkozó ágazatot 2007-ben a Sága Foodsról leválasztották, és Pannon Pulyka név alatt létrejött egy különálló vállalkozás. A Sága Foods zártkörűen működő részvénytársaságként, míg a Pannon Pulyka korlátolt felelősségű társaságként folytatta tevékenységét. Mind a Sága Foods, mind a Pannon Pulyka 100 százalékban a Bernard Matthews-csoport tulajdona maradt.

2016

Tulajdonosváltás

2016-ban a Bernard Matthews a Boparan Holdings tulajdonába került, és ezzel a Sága Foods Zrt. Nagy-Britannia legnagyobb csirkés cégét, a 2Sisters Foodot is birtokló csoport részévé vált. A Boparan Holdings a Bernard Matthews megszerzésével a brit pulykapiacon is a legnagyobb szereplővé vált.

2018

Márkamegújítás

A Sága ma a magyar húskészítmény piac egyik meghatározó szereplője, Sága, Fini Mini és Falni Jó! márkáink kimagaslóan ismertek és kedveltek fogyasztóink körében.

A korszerű táplálkozási és technológiai irányelveknek megfelelő termékpalettánkban megtalálhatók a virsli, sonka, párizsi, felvágott, aszpikos és mélyhűtött panírozott kényelmi termékek, melyeket a hazai és export piacokon egyaránt értékesítünk.

Törekszünk arra, hogy új termékeinkkel piaci réseket fedjünk le, vagy innovatív stratégiánknak köszönhetően akár igényt teremtsünk újszerű termékötleteinkkel. Cégünk fő célkitűzései, stratégiája nem változott: a magyar húskészítmény piacon továbbra is vezető szerepet kívánunk betölteni, magas minőségű, innovatív termékekkel, márkanevünk erősítésével, a fogyasztói igények széles körű kiszolgálásával. Elkötelezettek maradunk a húskészítmények minőségének általános javítása és a fogyasztók korrekt tájékoztatása mellett.

Számunkra a márkaépítés alapkövét jelenti az innováció, hiszen így vagyunk képesek a fogyasztói igények maximális kielégítésére, új ötletek megvalósítására. Ennek kapcsán megújítottuk termékeink csomagolását, egységes arculattal jelentünk meg a polcokon.

2020

Újra hazai tulajdonban a Sága

2020 január 13-án a magyar tulajdonban lévő Master Good Kft. megvásárolta a Sága Foods Zrt. részvényeinek 100%-át. A Master Good Cégcsoport Észak-Kelet-Magyarország területén működik, integrált takarmány-termeltetéssel, baromfitenyésztéssel, – keltetéssel, brojlerhízlalással és feldolgozással foglalkozik. A cégcsoport 100 %-ban a Bárány család tulajdonában van. A család 100 éve, négy generációra kiterjedően foglalkozik baromfitenyésztéssel, ezáltal Magyarország legrégibb baromfitenyésztő dinasztiája. A tradíciót elindító első generáció a Széchenyi grófok uradalmi baromfitenyésztője volt. Az általa képviselt szakma iránti elkötelezettség, generációról generációra szállt. A cégcsoport jelenlegi sikereinek a kulcsa is ebből az örökségből ered. A Bárány család 113 éve elkötelezett a minőség iránt.

„A Sága megvásárlása szorosan illeszkedik a Master Good Cégcsoport hosszútávú stratégiájába, amely szerint bővíteni szeretnék a termékkínálatunkat. A jövőben komoly technológiai fejlesztéseket terveznek a sárvári üzemünkben is. A beruházások célja a hatékonyság növelése és új, magas minőségű termékek fejlesztése. A két cég között nagyon sok szinergia van. A jó minőségű, GMO-mentes alapanyag biztosításával pedig a fogyasztók is csak nyerhetnek.” – mondta Bárány László, a Master Good Cégcsoport tulajdonosa.