FÜSTLI  |  FÜSTLIZER  |  SONKÁK  |  FAGYASZTOTT TERMÉKEK  |  FINI DINO  |  FITT

FÜSTLI

brassoi

BRASSÓI FÜSTLI

A burgonyát alaposan megsikáljuk, megmossuk és kockára vágjuk. Fűszerezzük a sültcsirke fűszersóval, valamint a szeletekre vágott fokhagymával.

image

KRUMPLIFŐZELÉK SÜLT FÜSTLI ÍNYENCCEL

A karikára vágott burgonyát megfőzzük babérleveles, sós vízben. Pirított hagymát adunk hozzá, világos vajas rántással sűrítjük, tejföllel dúsítjuk. Felforralás után kevés citromlével ízesítjük.

image

ZÖLD, MEDITERRÁN SALÁTA KOKTÉLVIRSLIVEL

A zöldségeket megtisztítjuk, megmossuk, és gyufaszál vékonyra vágjuk, majd egy kevés olívaolajon megfuttatjuk, sózzuk, borsozzuk, végül a kapribogyóval, az oregánóval és a majoránnával összekeverjük.

49eb6a44db57cba8d66b3404fa9f0ad4361751-1.png

BAZSALIKOMOS VIRSLISALÁTA JOGHURTOS CSILIMÁRTÁSSAL

A virslit és a megmosott, megtisztított póréhagymát vékony karikákra szeleteljük, a koktélparadicsomot negyedeljük, a bazsalikom leveleit lecsipegetjük.

frankfurti

FRANKFURTI LEVES FÜSTLIVEL

A kelkáposztát csíkokra vágjuk, a virslit pedig felkarikázzuk.

1b7af65780849c3277bcf6fd0b7350c99914844.png

BACONBE TEKERT FÜSTLI, ROQUEFORTOS- TEJSZÍNES PAPARDELLÉVEL

Tegyünk fel egy nagyobb lábasban 2 liter vizet forrni. Ha forr, sózzuk és csurgassunk bele olívaolajat – ebben főzzük ki a tésztát, kellemesen harapható állagúra.

kaja-1

VAJAS TÉSZTÁBAN SÜTÖTT FÜSTLI, KÉTFÉLE SAJTTAL

A vajas tésztát kiengedjük, 2 mm vékonyra nyújtjuk, majd 2 cm széles csíkokra vágjuk.

image

RUCCOLÁS LENCSESALÁTA SÜLT VIRSLIDARABOKKAL

A puy lencsét sós vízben megfőzzük, majd leszűrjük, kihűtjük. Koktélparadicsomot és apróra vágott petrezselymet adunk hozzá. A dijoni mustárt összekeverjük olívaolajjal és fehérborecettel. Ezzel a dresszinggel ízesítjük a salátát.

salata

ROPOGÓSRA SÜLT FÜSTLI SALÁTA

A Füstlit vékony karikára vágjuk, kevés olívaolajon ropogósra pirítjuk, és félretesszük hűlni.

image

CSÜLKÖS KÁPOSZTALEVES FÜSTLIVEL

A füstölt csülköt éjszakára beáztatjuk, másnap megtisztítjuk és hideg vízben feltesszük főni.

7989a174afea27a3e5bc445a3539ed1b4651.png

SAJTOS-ZÖLDBORSÓS, ÚJHAGYMÁS QUICHE FÜSTLIVEL

A leveles tésztával béleljük ki a piteformákat és 170 fokra előmelegített sütőben süssük elő a tésztát 8-10 percig.

image

FRANKFURTI KRÉMLEVES

Vöröshagymát olajon megpároljuk, sózzuk, borsozzuk. Majd a felvágott, megmosott kelkáposztát rátesszük, majorannával ízesítjük. Tovább pároljuk, majd ha a káposzta félig megpuhult, hozzátesszük a kockára vágott burgonyát és felengedjük zöldségalaplével. Ezután tejfölt adunk hozzá és leturmixoljuk.

sajtos-bundas-virsli

SAJTOS BUNDÁBAN SÜTÖTT FÜSTLI CSÍPŐS SZÓSZBAN

A lereszelt sajtokból, a tojásból, a lisztből és a tejből sűrű masszát keverünk.

FÜSTLIZER

6b97a461ce39afe2068e9d7d06758b292682038.png

RAKOTT BUNDÁSKENYÉR

A tojásokat sóval, borssal felverem, hozzáadom a tejszínt, a snidlinget, és habosra keverem.

e805a221ee7e19c1c2eeb39ddcab6c1c7453339.png

KRUMPLISALÁTA GAZDAGON

A tojásokat keményre főzzük, a burgonyát héjával együtt szintén megfőzzük, majd amikor kihűlt, megpucoljuk.

972eaf7494890e33b7bc5a910f71fdd34552036.png

FÜST ÍZESÍTÉSŰ PÁRIZSIS PIZZA

A lisztet és a sót egy nagy tálba szitáljuk, majd hozzáadjuk a többi alapanyagot, és tésztát gyúrunk. Letakarva legalább 30 percig pihentetjük. Elkészítjük a szószt.

image

KALAPOS TÖLTÖTT PARADICSOM

A paradicsomokat alaposan megmossuk, és a tetejüket lemetsszük úgy, hogy a száruk rajta maradjon.

5810937dd44d7411f8f3f456d70af51b4839240.png

EXTRA SZENDVICS

Lásd video… 🙂

image

FÜSTLIZER SALÁTA

A majonézt, a tejfölt és a citrom levét összekeverjük a mustárral. Ízesítjük csipet sóval, fehérborssal és mustárral. A Füst ízesítésű Füstlizert, a burgonyát, az uborkát és a póréhagymát egyforma, kb. fél cm-es kockákra vágjuk.

image

FÜSTLIZER MUFFIN PIKÁNS ÖNTETTEL

A tojást enyhén felverjük, a vajjal és a tejjel lazán összekeverjük, majd a lisztes keveréket kis adagokban beledolgozzuk. Végül az apró kockákra vágott Snidlinges Füstlizer is beleforgatjuk.

image

SAJTOS FÜSTLIZER PÁRIZSI ZÖLDSÉGKOKTÉLLAL BOLONDÍTVA

Az uborkát és az almát megmossuk, meghámozzuk, és kis kockákra daraboljuk. A majonézt a konyakkal és néhány csepp olívaolajjal összekeverjük, majd az uborkát és az almát beleforgatjuk. Sózzuk, fehér borssal ízesítjük.

5f57614f900329fc6ba168575ed580531785437

SZENDVICSKRÉM 10 PERC ALATT

A párizsit kis lyukú sajtreszelőn lereszelem, a hagymát felaprítom, és a többi hozzávalóval együtt alaposan kikeverem.

image

GYÖMBÉRES-TÖKMAGOS FÜST ÍZESÍTÉSŰ FÜSTLIZER

A lisztből, a tojásból és a szódavízből sűrű palacsintatésztát keverünk, majd megsózzuk.

SONKÁK

image

MELLSONKÁS SZENDVICS TOJÁSSAL

A tojásokat sós vízben megfőzzük, lehűtjük, megpucoljuk, és burgonyareszelőn lereszeljük.

e8b81bfe7ae26139c81971355ad94c508949652

SONKAKOSÁRBAN SÜLT TOJÁS PIRÍTÓSRUDAKKAL

A kukoricát, görög joghurtot, mustárt, majonézt, sót összekeverjük egy tálban.

image

SELYEMSONKÁS-SAJTOS TORTÁCSKA

A lisztet és a sót egy tálba szitáljuk, hozzáadjuk a vajat, és kézzel elmorzsoljuk. Beleöntjük a tojássárgáját, adunk hozzá egy kevés hideg vizet (kb. 2-3 evőkanálnyit), és addig kevergetjük, amíg a tészta kezd összeállni. Végül kézzel összegyúrjuk, és golyót formázunk belőle.

image

PULYKAMELLSONKÁS CLUBSZENDVICS

Az összes szelet kenyeret enyhén megpirítjuk, majd vékonyan megkenjük krémsajttal.

c6fa68366881abc6df975f6ac6dad6c34914050.png

SONKAKOSÁRBAN SÜLT TOJÁS PIRÍTÓSRUDAKKAL

Muffin sütőformákat béleljünk ki 2-2 szelet Royal Selyemsonkával. Ebbe üssük bele óvatosan a tojásokat. Sózzuk, borsozzuk ízlés szerint, majd szórjunk bele kevés finomra aprított metélőhagymát.

image

GRILLEZETT PULYKAMELL SELYEMSONKÁS RAGUVAL

A Selyemsonkát vékony csíkokra, a megtisztított gombát szeletekre, a hagymát pedig finomra vágjuk.

image

TEJSZÍNES-PARADICSOMOS PENNE SELYEMSONKÁVAL

A gluténmentes pennét sós, forrásban lévő vízben kifőzzük, leszűrjük, és hideg vízben kissé átmossuk.

image

GYORS KOKTÉLFALATOK FOKHAGYMÁS ÖNTETTEL

A bagettszeleteket vajjal vékonyan megkenjük. Az uborkát alaposan megmossuk, és héjával együtt hosszában vékony szalagokat hasítunk belőle, majd azokat szintén hosszában elfelezzük.

image

SELYEMSONKA PULYKAMELLSONKÁVAL RAKOTT HARCSAFILÉVEL

A lasagne-kat nagyon bő, sós, forrásban lévő vízbe tesszük, és 4-5 percig főzzük. Óvatosan leszűrjük és a lapokat egymás mellé fektetjük.

2df5b986679cd34db558cf3cee3679bb7193.png

OROSZ IHLETÉSŰ SZENDVICS- HÁZI CÉKLÁS MAJONÉZZEL

Készítsünk házi majonézt: ehhez két tojássárgáját keverjük ki habverővel. Az olajat apránként csurgassuk hozzá és keverjük folyamatosan, amíg kemény majonézt kapunk. Ízesítsük sóval, frissen őrölt borssal, majd reszeljünk hozzá egy fél megpucolt céklát (a reszelő legfinomabb fokain).

image

CANNELLONI SELYEMSONKA FÜST ÍZESÍTÉSSEL

A lasagne-kat nagyon bő, sós, forrásban lévő vízbe tesszük, és 4-5 percig főzzük. Óvatosan leszűrjük és a lapokat egymás mellé fektetjük.

Fagyasztott termékek

3662734e31ad13b2afc04227022f584a9970946.png

MINI KIJEV PETREZSELYMES RIZOTTÓVAL

A rizottó készítéséhez válasszunk egy magas falú, szélesebb serpenyőt. Olívaolajon futtassuk meg az aprított vöröshagymát, erre szórjuk a rizottó rizst.

45686ba1a49555cf3df71fe16e8250a165301.png

UBORKA- ÉS RÉPASZALAGOKBA TEKERT FASÍRTGOLYÓ – CSÍPŐS JOGHURTOS MÁRTOGATÓSSAL

A fasírtgolyókat forró olajban süssük ropogósra.

FINI MINI

a8a75dd97abbff7fdc1607c08be833d27193851.png

DÍNÓK TORTILLATEKERCSBEN – GYEREKEKNEK

A Fini Mini Dinoszauruszokat forró olajban süssük aranybarnára, készre

LIFE

image

ZÖLDSPÁRGA LIFE SONKA KÖNTÖSBEN

A zöldspárgát tisztítsuk meg, ehhez a végeit törjük le (ott pattan el, ahol már nem elég friss).

BÉCSI VIRSLI

757871a4e04a141aa9e8b6dfa7a1a6f047635.png

HOT DOG – HÁZI REMOULADE-MÁRTÁSSAL, PIRÍTOTT HAGYMÁVAL

Készítsünk házi majonézt: ehhez két tojássárgáját keverjük ki habverővel. Az olajat apránként csurgassuk hozzá és keverjük folyamatosan, amíg kemény majonézt kapunk. Dúsítsuk tejföllel, mustárral, ízesítsük sóval, frissen őrölt borssal. Keverjünk hozzá aprított metélőhagymát és csemegeuborkát.

image

MASCARPONÉS TÖKFŐZELÉK FŐTT BÉCSI VIRSLIVEL

A vöröshagymát olajon megpároljuk, majd hozzáadjuk a gyalult tököt, kaprot, sózzuk, majd puhára pároljuk.

SAJTOS-TAVASZI

image

SAJTOS-TAVASZI ROLÁD HABART TOJÁSSAL ÉS SALSÁVAL

A tojást a tejjel, sóval, borssal és a kurkumával kissé felverjük, majd a felmelegített olajra öntjük, és kis lángon óvatos mozdulatokkal folyamatosan kevergetjük.