KRUMPLIFŐZELÉK SÜLT FÜSTLI ÍNYENCCEL
A karikára vágott burgonyát megfőzzük babérleveles, sós vízben. Pirított hagymát adunk hozzá, világos vajas rántással sűrítjük, tejföllel dúsítjuk. Felforralás után kevés citromlével ízesítjük.
A karikára vágott burgonyát megfőzzük babérleveles, sós vízben. Pirított hagymát adunk hozzá, világos vajas rántással sűrítjük, tejföllel dúsítjuk. Felforralás után kevés citromlével ízesítjük.
A leveles tésztával béleljük ki a piteformákat és 170 fokra előmelegített sütőben süssük elő a tésztát 8-10 percig.
A burgonyát alaposan megsikáljuk, megmossuk és kockára vágjuk. Fűszerezzük a sültcsirke fűszersóval, valamint a szeletekre vágott fokhagymával.
Tegyünk fel egy nagyobb lábasban 2 liter vizet forrni. Ha forr, sózzuk és csurgassunk bele olívaolajat – ebben főzzük ki a tésztát, kellemesen harapható állagúra.
A puy lencsét sós vízben megfőzzük, majd leszűrjük, kihűtjük. Koktélparadicsomot és apróra vágott petrezselymet adunk hozzá. A dijoni mustárt összekeverjük olívaolajjal és fehérborecettel. Ezzel a dresszinggel ízesítjük a salátát.
A kelkáposztát csíkokra vágjuk, a virslit pedig felkarikázzuk.
A Füstlit vékony karikára vágjuk, kevés olívaolajon ropogósra pirítjuk, és félretesszük hűlni.
A zöldségeket megtisztítjuk, megmossuk, és gyufaszál vékonyra vágjuk, majd egy kevés olívaolajon megfuttatjuk, sózzuk, borsozzuk, végül a kapribogyóval, az oregánóval és a majoránnával összekeverjük.
A lereszelt sajtokból, a tojásból, a lisztből és a tejből sűrű masszát keverünk.
A vajas tésztát kiengedjük, 2 mm vékonyra nyújtjuk, majd 2 cm széles csíkokra vágjuk.
A vöröshagymát olajon megpároljuk, majd hozzáadjuk a gyalult tököt, kaprot, sózzuk, majd puhára pároljuk.
A füstölt csülköt éjszakára beáztatjuk, másnap megtisztítjuk és hideg vízben feltesszük főni.
Vöröshagymát olajon megpároljuk, sózzuk, borsozzuk. Majd a felvágott, megmosott kelkáposztát rátesszük, majorannával ízesítjük. Tovább pároljuk, majd ha a káposzta félig megpuhult, hozzátesszük a kockára vágott burgonyát és felengedjük zöldségalaplével. Ezután tejfölt adunk hozzá és leturmixoljuk.
Készítsünk házi majonézt: ehhez két tojássárgáját keverjük ki habverővel. Az olajat apránként csurgassuk hozzá és keverjük folyamatosan, amíg kemény majonézt kapunk. Dúsítsuk tejföllel, mustárral, ízesítsük sóval, frissen őrölt borssal. Keverjünk hozzá aprított metélőhagymát és csemegeuborkát.
A virslit és a megmosott, megtisztított póréhagymát vékony karikákra szeleteljük, a koktélparadicsomot negyedeljük, a bazsalikom leveleit lecsipegetjük.
Az uborkát és az almát megmossuk, meghámozzuk, és kis kockákra daraboljuk. A majonézt a konyakkal és néhány csepp olívaolajjal összekeverjük, majd az uborkát és az almát beleforgatjuk. Sózzuk, fehér borssal ízesítjük.
A lisztet és a sót egy nagy tálba szitáljuk, majd hozzáadjuk a többi alapanyagot, és tésztát gyúrunk. Letakarva legalább 30 percig pihentetjük. Elkészítjük a szószt.
A tojást a tejjel, sóval, borssal és a kurkumával kissé felverjük, majd a felmelegített olajra öntjük, és kis lángon óvatos mozdulatokkal folyamatosan kevergetjük.
Lásd video… 🙂
A tojást enyhén felverjük, a vajjal és a tejjel lazán összekeverjük, majd a lisztes keveréket kis adagokban beledolgozzuk. Végül az apró kockákra vágott Snidlinges Füstlizer is beleforgatjuk.
950 felnőtt mellett 250 gyerek is részt vett a Maratonman idei szezonzáró futóversenyén. A Bridgestone Budaörs Félmaratonon a gyerekeknek külön Sága Fini Mini futóversenyt tartottak, hogy népszerűsítsék körükben a sportot, és igazi családi rendezvénnyé tegyék az eseményt. Hétéves korig 500 métert, 12 éves korig 1000 métert kellett teljesíteniük a gyerekeknek, akik közvetlenül a félmaraton előtt, igazi versenyhangulatban futhatták le a távot.
A párizsit kis lyukú sajtreszelőn lereszelem, a hagymát felaprítom, és a többi hozzávalóval együtt alaposan kikeverem.
A paradicsomokat alaposan megmossuk, és a tetejüket lemetsszük úgy, hogy a száruk rajta maradjon.
A tojásokat keményre főzzük, a burgonyát héjával együtt szintén megfőzzük, majd amikor kihűlt, megpucoljuk.
A majonézt, a tejfölt és a citrom levét összekeverjük a mustárral. Ízesítjük csipet sóval, fehérborssal és mustárral. A Füst ízesítésű Füstlizert, a burgonyát, az uborkát és a póréhagymát egyforma, kb. fél cm-es kockákra vágjuk.
A lisztből, a tojásból és a szódavízből sűrű palacsintatésztát keverünk, majd megsózzuk.
A tojásokat sóval, borssal felverem, hozzáadom a tejszínt, a snidlinget, és habosra keverem.
A tojásokat sós vízben megfőzzük, lehűtjük, megpucoljuk, és burgonyareszelőn lereszeljük.
A kukoricát, görög joghurtot, mustárt, majonézt, sót összekeverjük egy tálban.
Az összes szelet kenyeret enyhén megpirítjuk, majd vékonyan megkenjük krémsajttal.
A Selyemsonkát vékony csíkokra, a megtisztított gombát szeletekre, a hagymát pedig finomra vágjuk.
A bagettszeleteket vajjal vékonyan megkenjük. Az uborkát alaposan megmossuk, és héjával együtt hosszában vékony szalagokat hasítunk belőle, majd azokat szintén hosszában elfelezzük.
A gluténmentes pennét sós, forrásban lévő vízben kifőzzük, leszűrjük, és hideg vízben kissé átmossuk.
A lasagne-kat nagyon bő, sós, forrásban lévő vízbe tesszük, és 4-5 percig főzzük. Óvatosan leszűrjük és a lapokat egymás mellé fektetjük.
Muffin sütőformákat béleljünk ki 2-2 szelet Royal Selyemsonkával. Ebbe üssük bele óvatosan a tojásokat. Sózzuk, borsozzuk ízlés szerint, majd szórjunk bele kevés finomra aprított metélőhagymát.
A lasagne-kat nagyon bő, sós, forrásban lévő vízbe tesszük, és 4-5 percig főzzük. Óvatosan leszűrjük és a lapokat egymás mellé fektetjük.
Készítsünk házi majonézt: ehhez két tojássárgáját keverjük ki habverővel. Az olajat apránként csurgassuk hozzá és keverjük folyamatosan, amíg kemény majonézt kapunk. Ízesítsük sóval, frissen őrölt borssal, majd reszeljünk hozzá egy fél megpucolt céklát (a reszelő legfinomabb fokain).
A lisztet és a sót egy tálba szitáljuk, hozzáadjuk a vajat, és kézzel elmorzsoljuk. Beleöntjük a tojássárgáját, adunk hozzá egy kevés hideg vizet (kb. 2-3 evőkanálnyit), és addig kevergetjük, amíg a tészta kezd összeállni. Végül kézzel összegyúrjuk, és golyót formázunk belőle.
A fasírtgolyókat forró olajban süssük ropogósra.
A rizottó készítéséhez válasszunk egy magas falú, szélesebb serpenyőt. Olívaolajon futtassuk meg az aprított vöröshagymát, erre szórjuk a rizottó rizst.
A Fini Mini Dinoszauruszokat forró olajban süssük aranybarnára, készre
A zöldspárgát tisztítsuk meg, ehhez a végeit törjük le (ott pattan el, ahol már nem elég friss).