CSÜLKÖS KÁPOSZTALEVES FÜSTLIVEL
A füstölt csülköt éjszakára beáztatjuk, másnap megtisztítjuk és hideg vízben feltesszük főni.
A füstölt csülköt éjszakára beáztatjuk, másnap megtisztítjuk és hideg vízben feltesszük főni.
A vajas tésztát kiengedjük, 2 mm vékonyra nyújtjuk, majd 2 cm széles csíkokra vágjuk.
A virslit és a megmosott, megtisztított póréhagymát vékony karikákra szeleteljük, a koktélparadicsomot negyedeljük, a bazsalikom leveleit lecsipegetjük.
A lereszelt sajtokból, a tojásból, a lisztből és a tejből sűrű masszát keverünk.
A Füstlit vékony karikára vágjuk, kevés olívaolajon ropogósra pirítjuk, és félretesszük hűlni.
A puy lencsét sós vízben megfőzzük, majd leszűrjük, kihűtjük. Koktélparadicsomot és apróra vágott petrezselymet adunk hozzá. A dijoni mustárt összekeverjük olívaolajjal és fehérborecettel. Ezzel a dresszinggel ízesítjük a salátát.
A karikára vágott burgonyát megfőzzük babérleveles, sós vízben. Pirított hagymát adunk hozzá, világos vajas rántással sűrítjük, tejföllel dúsítjuk. Felforralás után kevés citromlével ízesítjük.
A kelkáposztát csíkokra vágjuk, a virslit pedig felkarikázzuk.
Tegyünk fel egy nagyobb lábasban 2 liter vizet forrni. Ha forr, sózzuk és csurgassunk bele olívaolajat – ebben főzzük ki a tésztát, kellemesen harapható állagúra.
A zöldségeket megtisztítjuk, megmossuk, és gyufaszál vékonyra vágjuk, majd egy kevés olívaolajon megfuttatjuk, sózzuk, borsozzuk, végül a kapribogyóval, az oregánóval és a majoránnával összekeverjük.
Vöröshagymát olajon megpároljuk, sózzuk, borsozzuk. Majd a felvágott, megmosott kelkáposztát rátesszük, majorannával ízesítjük. Tovább pároljuk, majd ha a káposzta félig megpuhult, hozzátesszük a kockára vágott burgonyát és felengedjük zöldségalaplével. Ezután tejfölt adunk hozzá és leturmixoljuk.
A burgonyát alaposan megsikáljuk, megmossuk és kockára vágjuk. Fűszerezzük a sültcsirke fűszersóval, valamint a szeletekre vágott fokhagymával.
A leveles tésztával béleljük ki a piteformákat és 170 fokra előmelegített sütőben süssük elő a tésztát 8-10 percig.
A tojásokat sóval, borssal felverem, hozzáadom a tejszínt, a snidlinget, és habosra keverem.
Az uborkát és az almát megmossuk, meghámozzuk, és kis kockákra daraboljuk. A majonézt a konyakkal és néhány csepp olívaolajjal összekeverjük, majd az uborkát és az almát beleforgatjuk. Sózzuk, fehér borssal ízesítjük.
A lisztből, a tojásból és a szódavízből sűrű palacsintatésztát keverünk, majd megsózzuk.
A lisztet és a sót egy nagy tálba szitáljuk, majd hozzáadjuk a többi alapanyagot, és tésztát gyúrunk. Letakarva legalább 30 percig pihentetjük. Elkészítjük a szószt.
A tojást enyhén felverjük, a vajjal és a tejjel lazán összekeverjük, majd a lisztes keveréket kis adagokban beledolgozzuk. Végül az apró kockákra vágott Snidlinges Füstlizer is beleforgatjuk.
A paradicsomokat alaposan megmossuk, és a tetejüket lemetsszük úgy, hogy a száruk rajta maradjon.
A majonézt, a tejfölt és a citrom levét összekeverjük a mustárral. Ízesítjük csipet sóval, fehérborssal és mustárral. A Füst ízesítésű Füstlizert, a burgonyát, az uborkát és a póréhagymát egyforma, kb. fél cm-es kockákra vágjuk.
A párizsit kis lyukú sajtreszelőn lereszelem, a hagymát felaprítom, és a többi hozzávalóval együtt alaposan kikeverem.
A tojásokat keményre főzzük, a burgonyát héjával együtt szintén megfőzzük, majd amikor kihűlt, megpucoljuk.
Lásd video… 🙂
A lasagne-kat nagyon bő, sós, forrásban lévő vízbe tesszük, és 4-5 percig főzzük. Óvatosan leszűrjük és a lapokat egymás mellé fektetjük.
Készítsünk házi majonézt: ehhez két tojássárgáját keverjük ki habverővel. Az olajat apránként csurgassuk hozzá és keverjük folyamatosan, amíg kemény majonézt kapunk. Ízesítsük sóval, frissen őrölt borssal, majd reszeljünk hozzá egy fél megpucolt céklát (a reszelő legfinomabb fokain).
A bagettszeleteket vajjal vékonyan megkenjük. Az uborkát alaposan megmossuk, és héjával együtt hosszában vékony szalagokat hasítunk belőle, majd azokat szintén hosszában elfelezzük.
A kukoricát, görög joghurtot, mustárt, majonézt, sót összekeverjük egy tálban.
A lisztet és a sót egy tálba szitáljuk, hozzáadjuk a vajat, és kézzel elmorzsoljuk. Beleöntjük a tojássárgáját, adunk hozzá egy kevés hideg vizet (kb. 2-3 evőkanálnyit), és addig kevergetjük, amíg a tészta kezd összeállni. Végül kézzel összegyúrjuk, és golyót formázunk belőle.
A tojásokat sós vízben megfőzzük, lehűtjük, megpucoljuk, és burgonyareszelőn lereszeljük.
Muffin sütőformákat béleljünk ki 2-2 szelet Royal Selyemsonkával. Ebbe üssük bele óvatosan a tojásokat. Sózzuk, borsozzuk ízlés szerint, majd szórjunk bele kevés finomra aprított metélőhagymát.
Az összes szelet kenyeret enyhén megpirítjuk, majd vékonyan megkenjük krémsajttal.
A lasagne-kat nagyon bő, sós, forrásban lévő vízbe tesszük, és 4-5 percig főzzük. Óvatosan leszűrjük és a lapokat egymás mellé fektetjük.
A gluténmentes pennét sós, forrásban lévő vízben kifőzzük, leszűrjük, és hideg vízben kissé átmossuk.
A Selyemsonkát vékony csíkokra, a megtisztított gombát szeletekre, a hagymát pedig finomra vágjuk.
A rizottó készítéséhez válasszunk egy magas falú, szélesebb serpenyőt. Olívaolajon futtassuk meg az aprított vöröshagymát, erre szórjuk a rizottó rizst.
A fasírtgolyókat forró olajban süssük ropogósra.
A Fini Mini Dinoszauruszokat forró olajban süssük aranybarnára, készre
A zöldspárgát tisztítsuk meg, ehhez a végeit törjük le (ott pattan el, ahol már nem elég friss).
Készítsünk házi majonézt: ehhez két tojássárgáját keverjük ki habverővel. Az olajat apránként csurgassuk hozzá és keverjük folyamatosan, amíg kemény majonézt kapunk. Dúsítsuk tejföllel, mustárral, ízesítsük sóval, frissen őrölt borssal. Keverjünk hozzá aprított metélőhagymát és csemegeuborkát.
A vöröshagymát olajon megpároljuk, majd hozzáadjuk a gyalult tököt, kaprot, sózzuk, majd puhára pároljuk.
A tojást a tejjel, sóval, borssal és a kurkumával kissé felverjük, majd a felmelegített olajra öntjük, és kis lángon óvatos mozdulatokkal folyamatosan kevergetjük.