SAJTOS BUNDÁBAN SÜTÖTT FÜSTLI CSÍPŐS SZÓSZBAN

HOZZÁVALÓK:

  • 2×350 g Füstli Klasszik 
  • 5 dkg pannónia sajt 
  • 5 dkg trappista sajt 
  • 5 dkg füstölt sajt 
  • 2 db tojás 
  • 6-8 dkg liszt 
  • 1 dl tej olaj a kisütéshez 
  • Erős Pista 
  • fokhagyma 
  • cukor 
  • étkezési keményítő

ELKÉSZÍTÉSI JAVASLAT

A lereszelt sajtokból, a tojásból, a lisztből és a tejből sűrű masszát keverünk.

A virsliket belisztezzük, majd a masszába mártjuk – nem baj, ha jó vastagon marad rajta –, és bő forró olajban hirtelen kisütjük, majd papíron lecsepegtetjük a felesleges olajat.

A szószhoz a zúzott fokhagymát kevés olajon megfuttatjuk, hozzáadjuk a cukrot és az Erős Pistát, majd felöntjük 1 1/2 dl vízzel. Miután felforrt, ízesítjük ecettel, és besűrítjük kevés hideg vízben kikevert keményítővel.

A mártást érdemes előre elkészíteni, és hidegen kínálni a frissen kisült virslikhez.