SAJTOS BUNDÁBAN SÜTÖTT FÜSTLI CSÍPŐS SZÓSZBAN
HOZZÁVALÓK:
- 2×350 g Füstli Klasszik
- 5 dkg pannónia sajt
- 5 dkg trappista sajt
- 5 dkg füstölt sajt
- 2 db tojás
- 6-8 dkg liszt
- 1 dl tej olaj a kisütéshez
- Erős Pista
- fokhagyma
- cukor
- étkezési keményítő
ELKÉSZÍTÉSI JAVASLAT
A lereszelt sajtokból, a tojásból, a lisztből és a tejből sűrű masszát keverünk.
A virsliket belisztezzük, majd a masszába mártjuk – nem baj, ha jó vastagon marad rajta –, és bő forró olajban hirtelen kisütjük, majd papíron lecsepegtetjük a felesleges olajat.
A szószhoz a zúzott fokhagymát kevés olajon megfuttatjuk, hozzáadjuk a cukrot és az Erős Pistát, majd felöntjük 1 1/2 dl vízzel. Miután felforrt, ízesítjük ecettel, és besűrítjük kevés hideg vízben kikevert keményítővel.
A mártást érdemes előre elkészíteni, és hidegen kínálni a frissen kisült virslikhez.