GMO mentes

A Sága Foods Zrt. 2020 január óta a Master Good Kft. cégcsoport tagja. Az anyavállalat jóvoltából az általunk felhasznált csirkehús, GMO – mentes termelésben felhasználható takarmánnyal etetett állattól származik. Mit is jelent ez pontosan?

GMO MENTES TERMELÉSBŐL:

A hús GMO mentes termelésben felhasználható takarmánnyal etetett állattól származik.

MAGYAR CSIRKE:

A termékeink alapanyagát szolgáltató csirke előállítása teljes mértékben Magyarországon történik a cégcsoport által üzemeltetett létesítményekben:

  • 100% magyar keltető tojás
  • 100% magyarországi keltetés
  • 100% magyarországi csirke nevelés
  • 100% magyarországi csirke feldolgozás

MAGYAR GABONA:

A nevelés során felhasznált takarmány kizárólag Magyarország területén termesztett gabonákat tartalmaz.

TERMÉSZETES FÉNYEN NEVELT:

A nevelésre használt épületek ablakokkal rendelkeznek, melyek felülete legalább az épület alapterületének 3%-a. Az ablakok az épületek oldalfalain egyenletesen vannak szétosztva így biztosítva a természetes napfény bejutását a teljes nevelési időszakban.

KIEMELT ÁLLATJÓLÉT:

Óljainkat olyan környezetgazdagító eszközökkel láttuk el, melyek a csirkék természetes élőkörnyezetében is megtalálhatóak így növelve a komfort érzetüket a nevelés során. Ezek az eszközök a következőek:

  • ülőrúd: 2 méter / 1000 madár
  • csipegető pont: 1 db / 1000 madár
  • ülőzsák (alommaggal töltött zsák): 1,5 db / 1000 madár

KONTROLLÁLT TERMELÉS:

A termelés során a cégcsoport saját állattenyésztő szakemberei és állatorvosai rendszeresen látogatják a telepeket és felügyelet alatt tartják azokat. A cégcsoport saját minőségbiztosítási csoportja ill. független tanúsító szervezetek is rendszeresen ellenőrzik a csirke nevelő telepeket.

KÖRFORGÁSOS GAZDÁLKODÁS:

Az alomanyagként használt pelletált szalma alapanyagát azoktól a helyi termelőktől szerezzük be, akik a takarmány alapanyagául szolgáló búzát is biztosítják. A csirke nevelés során keletkező trágyát a cégcsoport saját fermentáló üzemébe szállítjuk, ahol feldolgozzuk és talajjavító készítményként értékesítjük a helyi termelőknek.