SELYEMSONKÁS-SAJTOS TORTÁCSKA

HOZZÁVALÓK:

  • 2 csomag Selyemsonka Eredeti 100g
  • 2 dl tejszín
  • 3 db tojás sárgája
  • 5 dkg Pannónia sajt
  • szerecsendió
  • zsemlemorzsa
  • 20 dkg liszt
  • csipet só
  • 15 dkg vaj
  • 1 db tojás sárgája

ELKÉSZÍTÉSI JAVASLAT

A lisztet és a sót egy tálba szitáljuk, hozzáadjuk a vajat, és kézzel elmorzsoljuk. Beleöntjük a tojássárgáját, adunk hozzá egy kevés hideg vizet (kb. 2-3 evőkanálnyit), és addig kevergetjük, amíg a tészta kezd összeállni. Végül kézzel összegyúrjuk, és golyót formázunk belőle.

Fóliába csomagoljuk és legalább 30 percre a hűtőbe tesszük pihenni. Utána enyhén lisztes felületen kör alakúra nyújtjuk, majd egy kerek tortaformába simítjuk.

A tejszínt, a tojással, a lereszelt sajttal és a szerecsendióval összekeverjük.

A tésztába tesszük a Selyemsonka sonkaszeleteket, ráöntjük a sajtos tejszínes masszát, és megszórjuk a tetejét kevés zsemlemorzsával.

Előmelegített 140 fokos sütőben 1 óra 20 percig sütjük.