SELYEMSONKÁS-SAJTOS TORTÁCSKA
HOZZÁVALÓK:
- 2 csomag Selyemsonka Eredeti 100g
- 2 dl tejszín
- 3 db tojás sárgája
- 5 dkg Pannónia sajt
- szerecsendió
- zsemlemorzsa
- 20 dkg liszt
- csipet só
- 15 dkg vaj
- 1 db tojás sárgája
ELKÉSZÍTÉSI JAVASLAT
A lisztet és a sót egy tálba szitáljuk, hozzáadjuk a vajat, és kézzel elmorzsoljuk. Beleöntjük a tojássárgáját, adunk hozzá egy kevés hideg vizet (kb. 2-3 evőkanálnyit), és addig kevergetjük, amíg a tészta kezd összeállni. Végül kézzel összegyúrjuk, és golyót formázunk belőle.
Fóliába csomagoljuk és legalább 30 percre a hűtőbe tesszük pihenni. Utána enyhén lisztes felületen kör alakúra nyújtjuk, majd egy kerek tortaformába simítjuk.
A tejszínt, a tojással, a lereszelt sajttal és a szerecsendióval összekeverjük.
A tésztába tesszük a Selyemsonka sonkaszeleteket, ráöntjük a sajtos tejszínes masszát, és megszórjuk a tetejét kevés zsemlemorzsával.
Előmelegített 140 fokos sütőben 1 óra 20 percig sütjük.