GRILLEZETT PULYKAMELL SELYEMSONKÁS RAGUVAL
HOZZÁVALÓK:
- 500 g pulykamellszelet
- 1 csomag Selyemsonka Eredeti 100g
- 25 dkg csiperke
- 1 fej vöröshagyma
- 3 dl tejszín
- 1 dl száraz fehérbor
- 2 szál bazsalikom
- só
- őrölt fehérbors
- olivaolaj
ELKÉSZÍTÉSI JAVASLAT
A Selyemsonkát vékony csíkokra, a megtisztított gombát szeletekre, a hagymát pedig finomra vágjuk.
A pulykamellszeleteket enyhén besózzuk, kevés olívaolajon mindkét oldalán megsütjük, és tányérra szedjük. Ugyanebben a serpenyőben a megmaradt olajon a hagymát üvegesre pirítjuk.
Rátesszük a Selyemsonkát, valamint a gombát, és megpároljuk.
Amikor az összes levét elfőtte, ráöntjük a bort, és miután felforrt, a tejszínt is. Ízesítjük sóval, borssal, bazsalikommal és a hússzeleteket beletéve, összeforraljuk a mártást.
Párolt rizzsel tálaljuk.