FÜSTLIZER MUFFIN PIKÁNS ÖNTETTEL
HOZZÁVALÓK:
- 15 dkg Füstlizer (bármely íz)
- 30 dkg liszt
- 1 tasak sütőpor
- 1 csapott ek
- currypor
- só
- őrölt feketebors
- 2 db tojás
- 10 dkg puha vaj
- 3 dl tej
ELKÉSZÍTÉSI JAVASLAT
A lisztet a sütőporral és a curryporral összeszitáljuk. Sózzuk, borsozzuk.
A tojást enyhén felverjük, a vajjal és a tejjel lazán összekeverjük, majd a lisztes keveréket kis adagokban beledolgozzuk. Végül az apró kockákra vágott Füstlizert is beleforgatjuk.
A masszát a papírhüvellyel bélelt muffinforma mélyedéseibe háromnegyed részig töltjük, és 180 °C-ra előmelegített sütőben (légkeveréses sütőben 165 °C) kb. 20 perc alatt aranysárgára sütjük.
Az uborkát és a megmosott, kicsumázott paprikákat kis kockákra vágjuk, majd az olívaolajjal és a balzsamecettel összekeverjük, és a sós sütemény mellé kínáljuk.
A majonézt, a tejfölt és a citrom levét összekeverjük a mustárral. Ízesítjük csipet sóval, fehérborssal és mustárral. A Füstlizert, a burgonyát, az uborkát és a póréhagymát egyforma, kb. fél cm-es kockákra vágjuk.