CANNELLONI SELYEMSONKA FÜST ÍZESÍTÉSSEL

HOZZÁVALÓK:

  • 12 db lasagne lap 
  • 2 csomag Selyemsonka Füst ízesítésű 100 g
  • 24 szál mirelit zöldspárga 
  • 4 dl tejszín 
  • 20 dkg trappista sajt 
  • 2 db tojás sárgája 
  • só 
  • olivaolaj 
  • szerecsendió

ELKÉSZÍTÉSI JAVASLAT

A spárgát szobahőmérsékleten kiolvasztjuk.

A sajtból 12 egyforma hasábot vágunk.

A lasagne-kat nagyon bő, sós, forrásban lévő vízbe tesszük, és 4-5 percig főzzük. Óvatosan leszűrjük és a lapokat egymás mellé fektetjük.

Minden lapra két szelet sonkát, két szál spárgát és egy-egy sajtdarabot teszünk. Szorosan feltekerjük, és tepsibe tesszük.

A tejszínt összekeverjük a maradék lereszelt sajttal, a tojások sárgájával, és őrölt szerecsendióval ízesítjük. Ezt a keveréket a tésztára öntjük, és 180 fokos sütőbe téve 40 perc alatt aranybarnára sütjük.