CANNELLONI SELYEMSONKA FÜST ÍZESÍTÉSSEL
HOZZÁVALÓK:
- 12 db lasagne lap
- 2 csomag Selyemsonka Füst ízesítésű 100 g
- 24 szál mirelit zöldspárga
- 4 dl tejszín
- 20 dkg trappista sajt
- 2 db tojás sárgája
- só
- olivaolaj
- szerecsendió
ELKÉSZÍTÉSI JAVASLAT
A spárgát szobahőmérsékleten kiolvasztjuk.
A sajtból 12 egyforma hasábot vágunk.
A lasagne-kat nagyon bő, sós, forrásban lévő vízbe tesszük, és 4-5 percig főzzük. Óvatosan leszűrjük és a lapokat egymás mellé fektetjük.
Minden lapra két szelet sonkát, két szál spárgát és egy-egy sajtdarabot teszünk. Szorosan feltekerjük, és tepsibe tesszük.
A tejszínt összekeverjük a maradék lereszelt sajttal, a tojások sárgájával, és őrölt szerecsendióval ízesítjük. Ezt a keveréket a tésztára öntjük, és 180 fokos sütőbe téve 40 perc alatt aranybarnára sütjük.