FÜSTLIZER MUFFIN PIKÁNS ÖNTETTEL

HOZZÁVALÓK:

  • 15 dkg Füstlizer (bármely íz)
  • 30 dkg liszt 
  • 1 tasak sütőpor 
  • 1 csapott ek
  • currypor 
  • só 
  • őrölt feketebors 
  • 2 db tojás
  •  10 dkg puha vaj 
  • 3 dl tej

ELKÉSZÍTÉSI JAVASLAT

A lisztet a sütőporral és a curryporral összeszitáljuk. Sózzuk, borsozzuk.

A tojást enyhén felverjük, a vajjal és a tejjel lazán összekeverjük, majd a lisztes keveréket kis adagokban beledolgozzuk. Végül az apró kockákra vágott Füstlizert is beleforgatjuk.

A masszát a papírhüvellyel bélelt muffinforma mélyedéseibe háromnegyed részig töltjük, és 180 °C-ra előmelegített sütőben (légkeveréses sütőben 165 °C) kb. 20 perc alatt aranysárgára sütjük.

Az uborkát és a megmosott, kicsumázott paprikákat kis kockákra vágjuk, majd az olívaolajjal és a balzsamecettel összekeverjük, és a sós sütemény mellé kínáljuk.

A majonézt, a tejfölt és a citrom levét összekeverjük a mustárral. Ízesítjük csipet sóval, fehérborssal és mustárral. A Füstlizert, a burgonyát, az uborkát és a póréhagymát egyforma, kb. fél cm-es kockákra vágjuk.