BACONBE TEKERT FÜSTLI, ROQUEFORTOS- TEJSZÍNES PAPARDELLÉVEL

HOZZÁVALÓK:

  • 1 csomag Füstli Klasszik 350g
  • 200 g szeletelt bacon
  • 1 ek. napraforgó-étolaj
  • 400 g pappardelle (olasz szélesmetélt tészta)
  • 150 ml főzőtejszín
  • 75 g Roquefort sajt
  • 2 ek. olívaolaj
  • frissen őrölt bors
  • 1 kis csokor petrezselyemzöld

ELKÉSZÍTÉSI JAVASLAT

Tegyünk fel egy nagyobb lábasban 2 liter vizet forrni. Ha forr, sózzuk és csurgassunk bele olívaolajat – ebben főzzük ki a tésztát, kellemesen harapható állagúra.

A Füstliket tekerjük be szeletelt baconbe, majd egy serpenyőben forrósítsunk fel kevés olajat, és azon süssük pirosra a betekert Füstliket (sütőben is elkészíthetjük).

A serpenyőben maradt zsiradékra öntsük rá a tejszínt és forraljuk fel a beledarabolt Roquefort sajttal együtt. Frissen őrölt borssal ízesítsük és szórjunk bele frissen aprított petrezselyemzöldet. Forgassuk át a mártásban a frissen kifőtt tésztát, és tálaljuk a pirosra sült baconbe tekert Füstlivel.

Jó étvágyat!